25-letni Hrastničan si je po Seu d'Urgellu 2006 in Tacnu 2008 pri veslal tretjo zmago v karieri na tek mah za svetovni pokal, potem ko je bil včeraj razred zase. V polfinalu je bila njegova prednost pred tekmeci 2,92 sekunde, v finalu pa 2,61 se kunde pred drugouvrščenim Fran cozom Brisom Neveujem, čeprav je dobil dve sekundi pribitka zaradi dotika vrat. Kralj, ki se je v finale prebil s sedmim dosežkom, je s tret jim mestom ponovil uspeh iz Seu d'Urgella 2006. Tudi Kralj se je do taknil vrat, vendar je veslal hitro in si tretje mesto razdelil s Francozom Fabienom Lefevrom, ki je za na meček osvojil še drugo mesto v ka nuju dvosedu. Jure Meglič je bil s 15. mestom edini v slovenski kajakaški vrsti, ki se mu je izmuznil finalni nastop.

»Vse je bilo super – voda, počutje, čoln mi je stekel. Vse stvari so se poklopile. Proga v Pauju mi je všeč, voda je bila hitra, zato sem v Franciji užival cel teden, ne le na tekmi,« je bil prvi komentar Petra Kauzerja, kateremu je telefon dolgo časa zvonil v prazno, ker je moral na dopinško kontrolo. »V kvalifikacijah nisem dir kal brezglavo. V polfinalu sem do segel dober čas, zato sem si zadal za cilj, da ga ponovim še v finalu. Na veliko veselje sem ga še izboljšal,« je bil zgovoren Kauzer, ki je očitno zadel z menjavo proizvajalca čolna po letošnjem evropskem prvenstvu. »Malo se moram še privaditi. Ima kar nekaj prednosti pred prejšnjim. Očit no sem ga moral zamenjati, da sem zmagal. A vse ni odvisno od čolna. Vem, da sem hiter, a sem to moral dokazati na tekmi,« je pristavil Kau zer.
Nastop Kralja v finalu je bil ne gotov, saj je med polfinalno vožnjo s komolcem udaril v čoln, zato ga je močno bolela mišica. »Stisnil sem zobe. Tukaj je bilo sploh super, ker me je ob progi vspodbujal sin Ju lian,« je bil jedrnat Dejan Kralj, ki je letos zmagal tudi na vseh ekstremnih tekmah, na katerih je nastopil.

Izkupiček kanuistov je 14. mesto Dejana Stevanoviča, 15. mesto Benjamina Savška, medtem ko je Simon Hočevar izpadel v kvalifika cijah. Zmage se je veselil Nemec Jan Benzien pred Slovakom Alexandrom Slafkovskim in Britancem Davidom Florenceom. Brez finala je ostala tudi kajakašica Nina Mozetič. Najboljša deseterica se ji je izmuznila za slabi dve sekundi, osvojila pa je 11. mesto. Najhitreje je progo preveslala Fran cozinja Mathilde Pichery. Med ka nuističnimi dvojci sta si od nastopa veliko obetala Sašo Taljat in Luka Božič, ki sta bila v kvalifikacijah tretja, a sta si v polfinalu nabrala 52 kazenskih sekund in upov po finalu je bilo hitro konec. Ker sta pozabila odnesti čoln na tehtanje, sta bila diskvalificirana in ostala brez uvr stitve.

Druga tekma svetovnega pokala je predvidena konec tedna v Bratislavi, a je dež napolnil vodotoke. Med rekami, ki so precej pridobile na pretoku, je tudi reka Donava, zato je trenutno zadnja tretjina proge v Ču novu popolnoma poplavljena.