Žreb za ligo prvakov so opravili v dunajski mestni hiši v sklopu slavnostne prireditve European Volleyball Gala 2009. Slovenske prvake, ki so nedavno dobili eno od treh posebnih vabil Evropske odbojkarske zveze (CEV) za nastop v elitnem tekmovanju, so izžrebali prav zadnje. Blejci se bodo borili v skupini F, njihovi nasprotniki pa bodo francoski prvak Paris Volley, poljski podprvak Asseco Resovia Rzeszow ter turški prvak Sehir Beledyesi Carigrad.

"V ligi prvakov ni lahkih nasprotnikov. Naši konkurenti v skupini F so se v to tekmovanje uvrstili zaradi odličnih rezultatov, ki so jih dosegli vsak v svojem močnem nacionalnem prvenstvu. Vsi nasprotniki so premagljivi, zato pričakujemo, da jih bomo na domačem terenu ob podpori naše publike spravili na kolena, za napredovanje iz skupine pa bo dobrodošla tudi kakšna zmaga v gosteh," je po opravljenem žrebu dejal predsednik kluba ACH Volley Rasto Oderlap.

Prvo tekmo bodo slovenski prvaki odigrali 2. decembra v gosteh pri poljskem Rzeszowu. Branilci naslova iz sezone 2008/09, odbojkarji Trentina, bodo igrali v skupini A, kjer so še pirejski Olympiacos, moskovski Dinamo in češki Jihostroj iz Českih Budejovic. CEV je opravila tudi žreb ženske lige prvakinj, kjer Slovenija nima svojih predstavnic.