Svetovni prvak je skozi ciljno črto pripeljal pred Špancem Jorgejem Lorenzom, ki je bil drugi, in tretjeuvrščenim Avstralcem Caseyjem Stonerjem. "To je bila izredna dirka. Zelo sem vesel. Že v prvem krogu sem se počutil odlično, zato sem se odločil, da bom tvegal do konca. Vem, da je Jorgeja Lorenza težko premagati, a tokrat sem imel odličen dan. Pohvaliti moram tudi svoje moštvo. Yamaha mi je zopet pripravila odličen motor. Ta trenutek si bom zapomnil za vse življenje," je po dirki z veseljem razlagal Valentino Rossi, ki je prevzel vodstvo v skupnem seštevku tekmovanja. Tokrat dirka ni bila tako dramatična kot zadnja v Barceloni. Rossi je v smehu dejal: "Dogajanje je bolj dolgočasno. A še en boj na nož v zadnjem ovinku z Lorenzom ne bi bil dober za zdravje starejših ljudi, predvsem moje babice." S tretjim mestom je zopet navdušil Casey Stoner, saj je imel že drugo dirko zapored probleme s krči v želodcu: "Bolečine niso povezane z mojo pripravljenostjo, saj sem pred sezono trdo treniral. Z menoj se dogaja nekaj čudnega. Vesel sem, da je bil vsaj motor pripravljen brezhibno."

O zmagovalcu v razredu do 250 ccm je odločal zadnji krog. Boj za najvišjo stopničko sta bila Hiroši Aojama in Alvaro Bautista. Španec je v preveliki želji storil napako, se zabil v zadnje kolo Japonca in odstopil. Aojama je kljub poškodbam na motorju prvi prevozil ciljno črto in z drugo letošnjo zmago prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Za njim sta se uvrstila Hector Barbera in branilec naslova Marco Simoncelli.

V najšibkejšem razredu je sprva kazalo na trojno špansko slavje. Zmagal je Sergio Gadea, uspeh pa sta dopolnila rojaka Nico Terol in Julian Simon. Prvi je po končani dirki zaradi nevarne vožnje prejel 20 sekund pribitka in je tako zdrsnil na peto mesto. Tretje mesto je pripadlo Bradleyju Smithu.