Z enakim rezultatom (3:1) se je v finale prebil tudi Ian Ainslie, ki je premagal "trdovratnega" Avstralca Keitha Swintona.

Napovedani in pričakovani veliki finale med dvema najvišje uvrščenima skiperjema se je torej uresničil. Prva dva plova je z odličnim jadranjem dobil Ainslie, Orel pa je bil boljši v tretjem plovu. V nadaljevanju je s prizorišča odpihnilo veter. Če je jutranjih osem vozlov maestrala še omogočilo tudi na oko prijetno jadranje, pa je bilo popoldansko "mučenje" v bonaci prenaporno tudi za dobri dve stotniji gledalcev, ki so prizorišče ob dveurnem premoru zaradi popolnega brezvetrja zapustili. Nekaj po 16. uri se je iz morja le pojavilo nekaj sapice, ob kateri je regatni odbor dal znak za izpeljavo četrtega plova, v katerem je Orel že pred štartom dobil kazenski obrat in Ainslie priložnosti ni izpustil iz rok. Dvoboj je gladko dobil in še tretjič zapored osvojil Slovenia match race cup.

Takoj po zaključku zadnjega finalnega dvoboja so organizatorji izpeljali še flotno regato z nagradnim skladom tisočih evrov, ki jo je kot obliž na rano dobil osmoljenec finala Jure Orel.