Policija, ki okoliščine nesreče sicer še preiskuje, je sporočila, da je šlo najverjetneje za splet nesrečnih okoliščin. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo, je zapisano na spletnem portalu MMC RTV Slovenija.

„Nesreča se je zgodila v finalni vožnji v diviziji I. (vozila do 1.400 ccm) med D. Savičem in M. Nagodetom, oba z vozili MG ZR 105. V drugi vožnji je Nagodeta voznik belega MG ZR 105 v desnem zaprtem ovinku, ki pelje čez most zadel v gumi na notranji strani ovinka, zaradi česar ga je katapultiralo v zrak in se pri tem prevrnil na streho. Na žalost je pri tem vozilo padlo na novinarko, ki je prav na tem delu steze snemala,“ je za žurnal24.si povedal bralec.

Bralec je še poudaril, da je bilo za varnost vseh gledalcev dobro poskrbljeno, "vendar se snemalci v želji da posnamejo najatraktivnejši posnetek, izpostavljajo na nevarna mesta in včasih je cena, ki jo plačajo za tak posnetek tudi življenje".  "Vsi snemalci in fotografi na dirki imajo pridobljene akreditacije in sami izbirajo mesta snemanja, ob tem pa morajo upoštevati navodila redarjev in sodnikov,“ je še dodal bralec za zurnal24.si.

Organizator Blagomix racing park pa v izjavi za javnost pojasnjuje, da je v nesreči umrla 44-letna novinarka ASC Mustang, Avtokross arene in Kamniških novic. Nesreča se je po njihovih navedbah zgodila, ko je voznik v finalni dirki izgubil oblast nad vozilom in zletel preko zaščitnih gum v novinarko. Poškodovanki je zdravniška služba takoj nudila prva pomoč, vendar ji ni bilo več pomoči.

Organizator, ki je imel za izvedbo prireditve vsa potrebna dovoljenja, tragični dogodek globoko obžaluje, družini pokojne pa izreka iskreno sožalje, so še sporočili iz Blagomix racing parka.