Čiričeva je bila pred petkovimi obveznim tehtanjem za malenkost manj aktivna od Jureta Kuharja in Dejana Šerneka, ki sta se v Pescari potegovala za odličje bronastega leska, a nato oba ostala praznih rok. Po neprestanem teku v okolici dvorane Febo je v petek dobila boj s tehtnico, na blazinah pa je morala danes priznati premoč tekmici s Pirenejskega polotoka.

"Že po žrebu sem vedela, da je pred menoj izjemno težka naloga, saj sta Španka in Italijanka na mednarodnih lestvicah uvrščeni višje od mene. Borila in trudila sem se po najboljših močeh, vendar si je španska rokoborka vselej v uvodu priborila manjšo prednost, ki jo je znala ohraniti do konca dvoboja," je po svojem nastopu v Pescari dejala 22-letna Ljutomerčanka.

Slovenska rokoborska ekspedicija je sklenila svoje nastope na sredozemskih igrah v Pescari. Jure Kuhar (do 74 kg) in Dejan Šernek (do 84 kg) sta v petek izgubila dvoboja za tretje mesto. Za Kuharja je bil v boju za bronasto odličje usoden Hrvat Neven Žugaj, za Šerneka pa Turek Akif Canbas.