V Pescari bo tekmovanja v 29 športnih panogah gostilo kar 35 različnih prizorišč. Nekaj so jih Italijani namreč določili samo za kvalifikacijske borbe, medtem ko bodo finalne preizkušnje potekale drugje. Eden pomembnejših bo tudi Stadio Adriatico ali Jadranski stadion, ki bo prizorišče otvoritvene in zaključne slovesnosti ter atletskih tekmovanj.

Slovenski strelec Rajmond Debevec je moral zaradi nesanirane poškodbe levega komolca danes odpovedati nastop na letošnjih sredozemskih igrah, ki bodo od 26. junija do 5. julija v italijanski Pescari.

Sredozemske igre so regionalno tekmovanje sredozemskih držav v olimpijskih in neolimpijskih športnih panogah. Na sredozemskih igrah, ki so na sporedu v letu po poletnih olimpijskih igrah, torej na štiri leta, sodeluje šestnajst evropskih držav, pet iz Afrike in dve iz Azije.

Zgodovina sredozemskih iger (SI) sega v leto 1948 v London, ko je turški doktor politike Mohamed Taher Pasha podal pobudo za organizacijo iger. Želel je, da bi bile igre simbol miru različnih kultur sredozemskega okolja. V času olimpijskih iger v Londonu so nacionalni olimpijski komiteji držav Sredozemlja pozdravili idejo Taher Pashe, tako da so bile prve SI organizirane v Aleksandriji leta 1951. Igre so na sporedu vsake štiri leta in do leta 1991 so potekale leto pred olimpijskimi igrami, od takrat pa leto po igrah, tako da so bile naslednje že leta 1993.