Janša je za omenjeno komercialno televizijo dejal, da se s tem, ko so sodnikom v času gospodarske krize povečali plače za 26 odstotkov, "ustvarja koruptivna podlaga, da bodo ti represivni organi odločali v skladu z njihovo politično voljo".

"Več kot polovica članov moje vlade ima takšna in drugačna vabila s strani policije, informacijske pooblaščenke, Kosove komisije, različnih sodišč," je dejal predsednik SDS in pri tem omenil nekdanje ministre Gregorja Viranta, Dragutina Mateja, Lovra Šturm, Milana Zvera ter nekdanjega generalnega sekretarja vlade Boža Predaliča.

Na očitke se premier Borut Pahor danes ni odzval, medtem ko sta direktor Uprave kriminalistične policije pri GPU Aleksander Jevšek in v. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek zanikala kakršne koli politične pritiske.

Kot kaže, je policija Janševo ravnanje v Odmevih vendarle opredelila kot sum kaznivega dejanja, danes pa je Goršek za Pop TV povedal, da je policija na podlagi različnih objav, tudi medijskih, sama prijavila predsednika SDS. Iz vabila na zaslišanje je jasno, da ima Janša status osumljenca.

Kot je že znano, je Janša minuli teden s policije dobil vabilo na zaslišanje pred ljubljanskimi kriminalisti. Janša je vabljen kot osumljenec zaradi suma storitve kaznivega dejanja izdaje tajnih podatkov po 260. členu novega kazenskega zakonika. Za takšno dejanje je zagrožena kazen do treh let zapora.