Hotela sem ga predstaviti brez obsojanja, pač tako, kot sem ga živela in občutila jaz. Zdaj vem, da sem v marsičem ravnala narobe predvsem v odnosu do sebe, saj sem si s svojimi čustvenimi obremenitvami in strahovi samo škodila.
Govorite o človeški toplini, ki je včasih več kot seks. Se strinjam. Tudi jaz sem jo potrebovala, namesto tega pa bila deležna neprestanih verbalnih napadov, če je prišel mož po naključju domov pravočasno, kar pomeni zvečer. Največkrat je prišel domov šele pozno ponoči ali proti jutru. Takrat pa jaz nisem bila za seks. Bi vam, spoštovani gospod, bilo do spolnega odnosa, če bi bili ženska, s pijanim, slinastim, tečnim in za povrh še agresivnim moškim?
Mož je prav dobro vedel, da sem takrat, ko je on prijazen, nežen in kako drugače vljuden z mano, še kako zelo navdušena za spolne igrice, saj sva jih kot mlada rada skupaj izvajala. Tudi jaz sem bila potrebna topline, lepih besed, a si jih, neumnica, nisem poiskala drugje. Mogoče bi bila zdaj bolj spoštovana pri svojem bivšem možu, tako kot so vse tiste, ki so mu potešile njegovo spolno slo in mu jo še tešijo, čeprav se ve, da jo tešijo še mnogim drugim moškim.
On se je odselil, ker se tukaj, kjer sem jaz, res ne more dobivati še z drugimi ženskami, čeprav bi tudi to rad. Ko se je prepiral s katero od njih, sem mu bila dobra jaz, zato mi je laskal in se dobrikal okoli mene. Toda ne zato, ker bi se rad pobotal z mano, ampak zato, ker ni imel takoj pri roki druge. Primerjava s psom je res odlična, saj pove, kakšen nagon ima večina moških. In nekatere ženske so zares rojene kuzlice, saj jim ne gre nič drugega po glavi kot seks z moškimi, ki imajo debele denarnice.
Zakaj je viagra za ženske bedarija? Zakaj je to privilegij moških? Gre za libido, ki z leti upada na eni in na drugi strani. Potem bi se moški bali, da bi morali opravljati preveč domačih nalog doma in ne drugje, saj bi se lahko zgodilo, da bi si ženske, če ne bi bile potešene, poiskale nadomestilo zunaj doma. To pa ne gre. Zakaj bi naj ženske sovražile moške, lepo prosim?! To kratko in malo ni možno, če je človek v redu! In zakaj bi naj imele predsodke? Če mislite na to, da bi mož rad seksal še z eno žensko ob meni, potem tega zagotovo ne bi dovolila. Se vam zdi to predsodek? Pa tudi obratno: bi mož dovolil, da ne seksam samo z njim, ampak še s kom? Ima predsodek on glede tega?
Moj odnos do moža je bil tak zato, ker je bil to moj odgovor na njegov odnos do mene. Zdaj je, kar je. Škoda le, da se nisem že prej opogumila, prekinila najin odnos in tako omogočila, da bi mož zaživel s svojo drago ljubeznijo tako želeno ljubeče zakonsko življenje, jaz pa svoje – v miru.
Seveda je denar le sredstvo in ne vzrok za nezvestobo, kajti za to je potrebno še kaj drugega. Če je odnos med dvema zdrav, obojestransko spoštljiv, podkrepljen s pogovori in željo po razjasnitvi nesporazumov in ne z monologi, potem res ni potreben skok čez plot. V nasprotnem primeru je takšno obnašanje enega od partnerjev samo izgovor in opravičilo, da lahko gre kam drugam. Laže je vreči krivdo na drugega, kot poiskati vzroke pri sebi. Če namreč najdeš vzrok pri sebi, potem ni več razloga, da bi varal in potem si ob del užitka. Ali pa ne… Ali pa si kratko in malo najdeš primernejšega partnerja.
Pa še nekaj o zavrženih poslovnih ženskah. Tudi jaz poznam take, ki uživajo v svoji sreči in niso zavržene. Vprašanje pa je, koliko jih je zares srečnih. Toda to je njihovo življenje. Če se dotaknem mojega in toplega objema ter lepe besede: gospod Matej, moj mož je sedaj tega deležen ob drugi, primernejši partnerki od mene. Nika