Naraščajoči prihodki od obiska domačih tekem na Santiagu Bernabeuu, skrbno predvideno in zglobalizirano trženje, veliki komercialni prihodki in rekordni posel za ekskluzivne televizijske pravice prenašanja domačih tekem. Vse to je Real izstrelilo na sam vrh zaslužkarjev v nogometnem svetu. Ta primat držijo že dolga štiri leta, čeprav v ligi prvakov niso dosegali odmevnejših uspehov. Po najnovejših podatkih naj bi prihodki kluba iz Madrida v sezoni 2007/08 znašali neverjetnih 340 milijonov evrov. Številka je kar dvakrat večja od tiste iz leta 2002. Prihodki Manchestra Uniteda, ki se je znašel na drugem mestu denarne lestvice, so v sezoni 2007/08 znašali kar 41 milijonov evrov manj od Realovih.

"Motor Realove izjemne rasti prihodkov in njegovega vzpona na vrh denarne lestvice je zmožnost povečevanja komercialnih prihodkov," je dejal Dan Jones, avtor poročila Deloitte, ki so ga izdali v februarju. V minulih letih so močno narasli tudi prihodki z naslova domačih tekem na Santiagu Bernabeuu. Zahvala gre prenovi določenih delov štadiona, ki so postali gledalcem bolj prijazni. Povprečen obisk Realovih domačih tekem je tretji največji v Evropi.

Po nakupu Davida Beckhama iz Manchestra Uniteda leta 2003 je Real pametno izstrelil svojo blagovno znamko v vzhodno Azijo, kjer je bil Anglež neverjetno priljubljen.

"Veliki evropski nogometni klubi so tekmovali, kdo bo prvi prodrl na hitro razvijajoči se vzhodnoazijski, indijski in podobne trge. Borba za prestol na teh trgih še vedno poteka, a prvi veliki met je uspel prav Realu," je razkril Nigel Currie, strokovnjak pri podjetju za trženje in sponzorstvo Brand Rapport, nato pa nadaljeval: "Ne glede na to, da sta marketinško najbolj razvita angleško in špansko prvenstvo, si elitni evropski nogometni klubi utirajo svojo pot. Na čelu kolone je prav Real. Njihovo početje je delno tudi odgovor na uspehe Barcelone. Toda nakup Kakaja in Ronalda je predvsem sporočilo madridskega kluba, da želi postati najbolj prepoznaven klub in blagovna znamka v nogometnem svetu." Currie je še dejal, da so Realove tarče najboljši nogometaši na svetu, ki imajo tudi izjemen marketinški potencial.

V nogometnem svetu se pojavlja trend, da navijači spremljajo določene klube le zaradi posameznega igralca. Tako se utegne zgoditi, da bosta Milan in Manchester United izgubila določeno število privržencev, ki bodo od sedaj naprej podpirali Real. "Igralci postajajo bolj priljubljeni kot nogometni klubi. Toda Real si ne želi prodati le več navijaških rekvizitov. S tem ne bi dosegli ogromnih prihodkov. Pravo bogastvo se skriva v televizijskih pravicah, ki jih bo Real prodajal v vse države sveta. Z nakupom Kakaja in Ronalda bo Real zasedel prvo mesto po priljubljenosti na teh razvijajočih se trgih, s čimer bodo Španci zaslužili ogromno. Klub, ki ima v svojih vrstah igralce, ki so marketinško najbolj priljubljeni, bo dobil tudi najbogatejše ponudbe za ekskluzivne televizijske pravice," je še pojasnil Currie.

Denar od televizijskih pravic je igral ključno vlogo pri Realovih prihodkih v preteklih letih. Leta 2006 so podpisali sedemletni dogovor z medijsko hišo Mediapro za ekskluzivne prenose domačih tekem za neverjetnih 1,1 milijarde evrov, kar pomeni letno 150 milijonov evrov. "Španske televizijske pravice so se znatno povečale v zadnjih treh letih in bodo nedvomno igrale pomembno vlogo pri velikih Realovih nakupih," pravi James Pickles, urednik revije TV Sports Markets. A marketing v tujih državah in Španiji, televizijske pravice in domače tekme niso edini viri prihodkov. K temu moramo dodati še velike sponzorje, kot so Bwin.com, Adidas, Coca-Cola, Audi in španska pivovarna Mahou.

Španija ima še eno prednost, s katero Real lažje privabi največje svetovne zvezde. Zakon namreč določa, da tuji igralci prvih pet let bivanja v državi plačujejo 23 odstotni davek. Klub v Španiji uživa ugled državnega ponosa, kar pomeni, da Real ne more bankrotirati, saj bi ga pred tem rešila država. V svojem poročilu je Deloitte še zapisal, da bo zanimivo v prihodnjih letih videti, kako se bo izguba Davida Beckhama poznala na klubskih prihodkih. S prihodom Kakaja in Ronalda vsekakor ne veliko.