Slovenski dvojni četverec je dobro začel in bil po polovici proge še na drugem mestu, na koncu pa se je predenj zrinil hrvaški čoln, ki je bil na polovici proge zadnji, šesti, ter poljski čoln, ki je še po treh četrtinah opravljenega dela vodil. Slovenci so za zmago na olimpijski progi iz leta 1972 zaostali za dobri dve sekundi in pol.

Že pred tem je v finalu A od Slovencev nastopil še četverec brez krmarja z Miho in Tomažem Pirihom, Rokom Rozmanom in Rokom Kolandrom, ki je zasedel četrto mesto. Na drugi tekmi sezone je dvojno zmago v tej disciplini dosegla Nemčija - druga posadka pred prvo -, tretji pa so bili Britanci.

Slovenska posadka v četvercu brez krmarja, lani četrta na olimpijskih igrah v Pekingu, je bila na prvem vmesnem času peta, nato se je prebila mesto višje, a obe nemški ter britanska posadka so bile tokrat premočne za blejsko-mariborsko navezo, ki si je na koncu nabrala dobre štiri sekunde zaostanka za stopničkami ter skoraj sedem sekund za zmagovito nemško posadko v postavi Kristof Wilke, Richard Schmidt, Urs Käufer in Philip Adamski.