V Kazahstanu rojeni Kličko je sicer Čagajeva že v drugi rundi prvič spravil na tla, v deveti pa je z nizom močnih udarcev povsem uničil obraz tekmeca, ki je ob koncu devete runde v znamenje predaje v ring vrgel belo brisačo. Sodnik Eddie Cotton je tako zmago na uvodu desete runde dosodil Kličku. Ta je uzbekistanskemu boksarju prizadejal prvi poraz v karieri.

Boksarja sta se na razprodanem domovanju nemškega nogometnega prvoligaša Schalkeja udarila pred največjim občinstvom v Nemčiji vse od leta 1939, ko je Max Schmeling knockoutiral Adolfa Heuserja pred 70.000 gledalci v Stuttgartu.

Kličko je tako ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verzijah WBO in IBF, ni pa si priboksal tudi šampionskega pasu po različici WBA. Čagajev je namreč 30. maja v Helsinkih hotel braniti naslov proti Rusu Nikolaju Valujevu, a so finski zdravniki dvoboj odpovedali, ker ima Čagajev hepatitis B in lahko virus med dvobojem prenese na tekmeca. Zveza WBA s sedežem v Panami se bo šele v naslednjih dneh odločila, ali Čagajev lahko ohrani naslov prvaka.

"Zame je Čagajev poleg mojega brata in mene najboljši boksar na svetu. Danes je poizkusil vse, a sem bil sam še korak boljši. To je prvič, da je izgubil profesionalni dvoboj. Vsak udarec je bil izjemno pomemben," je po dvoboju dejal mlajši od bratov Kličko, njegov 30-letni tekmec pa je dodal: "Vladimir je bil danes hitrejši in žal mi je, da se nisem bolje upiral, a res nisem imel svojega dne. Povsem upravičeno je svetovni prvak. A obljubim vam, da se bom vrnil."