Koprčanka Snežana Rodič je zmagala v troskoku (13,44 m), Brežičan Primož Kozmus je bil drugi v metu kladiva (77,34), to mesto pa je osvojila tudi Sonja Roman z osebnim rekordom na 3000 m (9:03,99).

Tretji so bili Mariborčan Sebastijan Jagarinec v teku na 400 m (47,20), Oplotničan Miran Vodovnik v suvanju krogle (19,53 m), Boštjan Fridrih v skoku v daljino (7,66 m) in moška štafeta 4 X 100 m (39,82). Ljubljančanka Pia Tajnikar je bila četrta na 100 m (11,79), Škofjeločan Matic Osovnikar (10,51 na 100 m), Ljubljančanka Tina Šutej (4,00 m v skoku s palico), Šentjurčanka Martina Ratej (53,59 m) in ženska štafeta 4 X 100 m (45,31) pa so bili peti. Šesto mesto je v skoku v višino delil Rožle Prezelj (2,20 m), Anja Puc pa je bila s pogumnim tekom in krepkim izboljšanjem osebnega rekorda (2:07,29) 10. v teku na 800 m.

Edino slovensko zmago dneva je dosegla Rodičeva. S 13,44 m je povedla že v prvi seriji, po prestopu v drugi je v tretji skočila 12,98 m, v odločilni zadnji seriji najboljše četverice pa ponovno 13,44 m in je s tem premagala Finko Liiso Sirkko Kivine (13,39) in Belorusinjo Natalijo Vajtkino (13,37 m). "V Bergen sem prišla zato, da zmagam. Uspelo mi je, čeprav je pihal zelo spremenljiv veter in sem morala krepko krajšati ali podaljševati zalet. Želela sem si, da bi bil prvi skok veljaven. To se je zgodilo, pa tudi dokaj dober je bil, predvsem zaradi uvrstitve. Ta pa je na tej tekmi tudi edina štela. V zadnji seriji sem še ponovila prvi dosežek," je bila zadovoljna Rodičeva, ki je uspešno nadomestila poškodovano slovensko rekorderko Marijo Šestak.

Madžar Krisztian Pars, olimpijski podprvak, je s 77,78 m tretjič v sezoni premagal Kozmusa, olimpijskega zmagovalca, v ta troboj pa se je vmešal le še Belorus Pavel Krivicki (77,21 m). "Zaradi novih pravil je bila pomembna taktika. Svoje mete sem prilagajal konkurenci, zadnji met pa sem izpeljal na 'polno', vendar mi tehnično ni uspel. Zato sem zadovoljen, da sem bil drugi in s tem ekipi priboril precej točk. Pars je bil znova premočan v zadnji seriji, vendar mi ni veliko pobegnil," je pojasnil Kozmus.

Na 3000 m je slavila Turkinja Dudu Karakaya (9:02,57), nad katero se je Romanova po teku tudi pritoževala. "Turkinja je se 600 m pred ciljem povsem ustavila in ni hotela naprej in narekovati ritem. Tako mi ni preostalo drugega, kot da sem sama tekla naprej, kot večino tekme. Zato menim, da bi lahko dosegla še več, čeprav sem s časom in tudi mestom zelo zadovoljna. Pa še dobro, da sem tekla na čelu, saj so se kmalu po startu v ozadju tekmice zapletle in je prišlo do padca" je povedala Romanova.

V skoku v daljino je slavil Finec Tomi Evila (7,90 m) pred Švicarjem Julienom Fivazom (7,83), borbeni Fridrih pa je bil tretji. "V prvi seriji sem odrinil veliko pred desko, ker sem želel doseči veljaven skok; 7,18 m pa je bilo veliko premalo. V drugem poskusu sem veliko dodal in prišel na 7,66 m. To je bil zelo dober poskus, vendar bi bil lahko še daljši. Že tedaj sem dosegel več, kot sem se nadejal, saj sem premagal tudi precej boljše od sebe. V tretji sem ostal brez rezultata, v zadnji pa sem po prestopu Estonca Jaanusa Uudaea vedel, da sem tretji. Zadnji poskus sem opravil preveč na silo (7,14 m)," je pojasnil Fridrih, ki je bil nato tudi prvi član slovenske sprinterske štafete.

Na 400 m je zmagal Finec Cedric van Branteghem, Jagarinec pa je bil tretji: "Zadovoljen sem z uvrstitvijo, ne pa s časom. Začel sem dobro, motil pa me je močan veter. Na koncu mi je žal zmanjkalo moči in sem popustil," je povedal Jagarinec. "Tek mi je dokaj dobro uspel in sem s tem zadovoljna, toda želim si, da bi tekla še hitreje, pod 11,60 sekunde. Startala sem dobro, toda po tretjem koraku mi ni šlo tako hitro, kot sem želela. Na koncu mi je uspelo, da sem ujela Švicarko in jo za stotinko tudi prehitela," je pojasnila Tajnikarjeva, ki je bila druga v prvem teku na 100 m ter v zadnji predaji slovenske štafete. "Zaradi možnega pobega in s tem avtomatične diskvalifikacije sem bila zelo živčna, vendar se je na srečo dobro izteklo," je povedala Nina Kovačič, tekačica prve predaje.

Na 100 m je zmagal Jaysuma Saidy Ndure (10,14), Osovnikar, ki je tekel ob Novomeščanoma Gregorju Kokaloviču in Jožetu Vrtačiču tudi v štafeti, pa je bil peti. "Slabo sem startal in potem vedno težko tečem naprej in pospešujem tudi tokat je bilo tako. S časom zato nisem zadovoljen, glede na konkurenco pa bi lahko pridobil le eno mesto," je ocenil Osovnikar. Šutejeva je tri višine zmogla v prvih poskusih, na 4,00 m je bila uspešna v drugem, na 4,10, kar je bila zmagovita višina, pa je letvico trikrat podrla. "Sama sicer nisem izpadla zaradi novih pravil, ker bi zaradi treh neuspešnih skokih na 4,10 tudi sicer, vendar pa je bila tekma prava loterija zaradi vsega skupaj štirih možnih neuspešnih skokov. Ne glede na to, da so bili pogoji za nastop slabi, sem želela višje, toda uvrstitev je bila pričakovana, pa tudi letos na prostem nisem skočila več kot 4,05 m," je pojasnila Šutejeva, ki študira v ZDA.

Sabina Veit je bila v prvi skupini v teku na stadionski krog druga, skupno pa osma (55,29). "V zaključku teka mi je povsem zmanjkalo moči. To sem pravzaprav tudi pričakovala. Na zdravstvenem pregledu so ugotovili, da imam slabo kri in zato v zadnjem obdobju nisem mogla veliko trenirati," je menila Veitova. Nepričakovano pa je pričakovano veliko višje mesto na 400 m ovire zgrešila Sara Orešnik, ki bi si s povprečnim tekom lahko prebila v sam vrh. "Zadela sem s prsti ob osmo oviro in padla. To se mi je nazadnje zgodilo, ko sem bila še mlajša mladinka v Ostravi. Katastrofa," je zmajevala z glavo Orešnikova.