V dvoboju imenovanem Noč neporavnanih računov se je po skoraj 12 rundah le izkazalo kdo pije in kdo plača. Še vsaj nekaj časa ne bo žejen slovenski šampion Dejan Zavec, ki si je tokrat v mariborski dvorani Tabor priboksal že 27 poklicno zmago (ima tudi 1 poraz in 0 neodločenih dvobojev). Zavec se je z Mirando, prav tako v Mariboru, pomeril že 12. junija 2007, takrat pa so sodniki v tretji rundi morali dvoboj prekiniti, saj je Zavec pričel krvaveti iz arkade, dvoboj pa tako ni dal zmagovalca. Borca sta si takrat obljubila, da bosta še prekrižala pesti in nocojšnji večer je bil v znamenju revanše.

Spektakel se je pričel po nekaj preddvobojih, ko je po prihodu Argentinca v ring mlada pevka Ditka Čepin z osebno himno Boom boom man na prizorišče priklicala še Mr. Sympatikusa, oziroma slovenskega boksarja Dejana Zavca. Navijanje preko 3000 gledalcev v dvorani je preglasilo tudi dogajanje v sosednji hali, kjer so v Ledni dvorani na koncertu družno "nažigali" Dan D, Elvis Jackson in Siddharta.

Miranda, ki je v Maribor prispel že pred dnevi, se je izkazal za odlično pripravljenega borca, tako El Chino, kot tudi Mr. Sympatikus pa nista varčevala z močnimi udarci. "Pokati" je začelo od prve runde dalje, majhno prednost pa je vseskozi držal Zavec. A na vrsto so prišle tudi Argentinčeve minute, ki je kot "sitna muha" deževal z vseh strani. Ko se je v peti rundi v vrveh znašel Zavec, je marsikomu v dvorani vzelo dih, a borba se je pravzaprav šele začenjala. Kmalu zatem je bilo utrujenost opaziti tudi pri Mirandi.

Zavec je kar nekajkrat nevarno zapretil, zdelo se je, kot da manjka le še pika na i, a se je drobni Miranda vselej uspel izviti iz toče Zavčevih krošejev, direktorv in aperkatov. V sedmi rundi je Argentinec začel krvaveti z arkade in nosu, a je ekipa poškodbe med odmorom hitro sanirala z ustreznimi mazili. V deveti rundi sta oba borca kazala utrujenost, se večkrat zatekala v klinč, nobeden pa ni hotel pasti. V deseti rundi je Zavec ostro napadel, dobro pripravljeni Argentinec pa se je znova rešil. Enajsta runda je dala slutiti, da se bo eden znašel na tleh, vendar pa tudi te predzadnje tri minute zmagovalca še niso dale.

Vzdušje je doseglo svoj vrhunec, ko so zbrani dobili to, po kar so prišli. Zavec je odločilni napad pričel 15 sekund pred koncem borbe, pol ducata udarcev je našlo cilj in Miranda je na veselje navijačev padel na tla. Kljub temu, da se je hitro pobral, je sodnik že krilil z rokami in tehnični knock out in s tem zmaga za Zavca sta bila tu.

"Kot vedno najlepša hvala publiki, brez vas bi mi bilo zelo težko. Vi ste tisti, ki ste si zaslužili to zmago, res hvala vsakemu posebej za podporo," je po dvoboju še v ringu dejal Zavec. "Hvala Danielu, obljubljala sva dober boks vseh 12 rund, trdo in težko borbo, polno preobratov in mislim, da ste jo dobili," se je Argentincu zahvalil Zavec.

"Zelo sem zadovoljen, da sem se lahko boril tukaj v Mariboru, dal sem vse od sebe. Škoda, da nisem zmagal, Dejan je bil boljši. Hvaležen sem celotni organizaciji, da so me poklicali in najlepša hvala za lep sprejem. Iskrene čestitke šampionu. To je bila borba z veliko ritma, oba sva želela zmagati, zmagal pa je boljši," je po borbi dejal Miranda. "Miranda si je želel zmage od prve do zadnje minute, to cenim. V našem kotu smo si zadali strateške točke, ki so nam uspevale. Od osme do enajste runde je poskušal z napadi, precej več je delal, pristopili smo bolj taktično, saj me je bolela levica in nisem mogel tako udarjati, kot bi si želel. Skoncentriral sem se na konec, želel končati v enajsti rundi, a ni šlo. Nato mi je le uspelo in upam, da sva oba izpolnila pričakovanja," pa je na novinarski konferenci zaključil Zavec.


DEJAN ZAVEC:
- alias: Jan Zaveck, Mr. Sympathikus
- datum rojstva: 13. marec 1976
- prebivališče: Ptuj in Magdeburg
- višina: 171 cm
- teža: do 66,678 kg (velter)
- poklic: poklicni boksar
- profesionalec od: 2003
- klub: SES Magdeburg
- trener: Dirk Dzemski
- menedžer: Ulf Steinforth
- dosedanja statistika: 27 zmag (od tega 15 s KO), 1 poraz, 0 neodločenih
- glasba ob prihodu v ring: Boom boom man (Ditka Čepin)

- kategorija: do 66,678, velterska

* Največji uspehi:
- sedemkratni slovenski državni prvak

* Dosedanje profesionalne zmage:
19. junij 2009 Jorge Daniel Miranda, dvorana Tabor, Maribor
15. maj 2009 Arek Malek, Bordrlandhalle, Magdeburg
15. junij 2008 Marco Cattikas, dvorana Tabor, Maribor
19. januar 2008 Pietro d'Alessio, Burg-Waechter Castello, Düsseldorf
13. oktober 2007 Albert Starikov, Herrmann-Gieseler-Halle, Magdeburg
17. februar 2007 Nicolas Guisset, Hotel Maritim, Magdeburg
23. maj 2006 Andrej Jeskin, Športna dvorana Center, Ptuj
25. marec 2006 Joel Mayo, Turm Erlebnis City, Oranienburg
29. oktober 2005 Serge Vigne, Turm Erlebnis City, Oranienburg
20. september 2005 Mihajil Bojarskih, T-Mobile Arena, Praga
18. junij 2005 Joseph Sovijus, Amfiteater Arena, Pula
02. april 2005 Danilo Alcantara, Ofen Stadthalle, Velten
15. januar 2005 Martins Kukuls, Bordelandhalle, Magdeburg
18. september 2004 Jurijs Boreiko, Herrmann-Gieseler-Halle, Magdeburg
17. julij 2004 Arthur Nowak, Anhalt Arena, Dessau
05. junij 2004 Boubacar Sidibe, Hotel Maritim, Magdeburg
17. april 2004 Viktor Baranov, dvorana Tabor, Maribor
21. februar 2004 Nikita Zajcev, Ballhaus Arena, Aschersleben
29. november 2003 Rožalin Nasibulin, Lausitz Arena, Cottbus
17. oktober 2003 Andrzej Butowicz, Usti nad Labem, Češka
20. september 2003 Leonti Voroncuk, Hotel Maritim, Magdeburg
05. julij 2003 Kamel Ikene, Anhalt Arena, Dessau
14. junij 2003 Artur Drinaj, Bordelandhalle, Magdeburg
21. maj 2003 Nikita Zajcev, Hradec Kralove, Češka
25. april 2003 Patrik Hruska, Hotel Maritim, Magdeburg
21. marec 2003 Nico Salzmann, Sportcenter Jumps, Weissensee, Berlin
01. marec 2003 Zsolt Toth, Ballhaus Arena, Aschersleben

* Dosedanji profesionalni porazi:
29. september 2008 Rafael Jackeiewicz, dvorana Spodek, Katowice

* Dvoboji brez zmagovalca:
12. junij 2007 Jorge Daniel Miranda, dvorana Tabor, Maribor