Slovenska ekipa se na sredozemske ekipe odpravlja s smelimi načrti. Dejstvo je, da je reprezentanca na SI pred štirimi leti v Almerii osvojila kar 35 kolajn, kar bo po besedah vodje delegacije Matjaža Jemca izredno težka naloga. »Ekipa je na zadnjih sredozemskih igrah osvojila kar 16 kolajn več, kot štiri leta pred tem v Tunisu. Vsekakor je naša tiha želja, da to številko presežemo, vendar se moramo zavedati, da bo to izredno težko. Prvič je ekipa nekaj manjša, drugič pa tudi pomlajena, da o tem, da bo večina držav v Pescaro pripeljala svoje najboljše športnike niti ne govorimo,« je povedal vodja odprave Jemec, ki bo v tej vlogi na igrah že četrtič.

»V Španiji so nas, kolikor se spomnim, gledali kot nekakšno čudo, kako lahko tako majhna država dosega tako lepe uspehe. Upam, da bo tako tudi tokrat,« je še dejal Jemec. Eden govornikov na predstavitvi je bil tudi najuspešnejši slovenski strelec Rajmond Debevec, ki je na oder prišel s povitim komolcem: »V dveh ali treh dneh morajo bolečine miniti, sicer v Pescari ne bom mogel nastopiti.«

Sredozemske igre se bodo z otvoritveno slovesnostjo uradno začele v petek, 26. junija, slovenska reprezentanca bo svojo zastavo v sredozemski vasi dvignila že dan prej. Zastor nad igrami bo padel 5. julija, ko bo Pescara zastavo iger slovesno predala naslednjemu gostitelju, to je grškima mestoma Volosu in Larissi, ki bosta igre gostila leta 2013.