"Prizadevanja uprave so šla v smeri, da se okrepijo prizadevanja za pridobitev novih trgov in kupcev ter da se manjši realizaciji prilagodijo tudi vsi stroški poslovanja. Ta prizadevanja niso dala pričakovanih rezultatov," je obrazložil tretji največji delničar ter pojasnil, da realno dosežena realizacija in iz nje izhajajoči rezultati poslovanja ne morejo pokrivati stroškov in da se bo z nadaljnjim poslovanjem ustvarjal permanentni negativni rezultat, ki se bo zajedal v samo substanco družbe.

Prepričan je, da je treba iskati izhod v smeri, da se prepreči nastajanje nadaljnjega negativnega rezultata, nastanek insolventnosti in prezadolženosti družbe. "S sprejetjem sklepa o likvidaciji se zagotovi poplačilo vseh že nastalih terjatev družbe in tudi to, da se skladno z določili zakona regulirajo vse obveznosti do zaposlenih delavcev," dodaja.

Čeprav ima relativno največji vpliv v tem pohištvenem podjetju delničar Mercata s skoraj 38,5 odstotka, pa Lip Radomlje dejansko obvladujeta preostala večja lastnika, Igem in Rubicon Dizajn, ki imata skupaj več kot polovico vseh delnic. V slednjem je Igem tudi tričetrtinski družbenik.