"Izjemno sem bila motivirana. Temu je botrovalo predvsem dejstvo, da bo na istem štadionu avgusta svetovno prvenstvo. Vedela sem, da sem odlično pripravljena ter da lahko zmagam pred domačo publiko. Uspelo mi je na zares izjemen način," je opisovala zmago Ariane Friedrich, ki je na vprašanje, če bo breme na največji tekmi leta odslej še večje, odgovorila: "Ne vem. Naredila bom vse, da bom pred domačimi gledalci postala svetovna prvakinja."

Na prvi letošnji atletski zlati ligi, na kateri ni bilo slovenskih atletov in atletinj, so bili doseženi štirje najboljši letošnji izidi na svetu. Poleg Ariane Friedrich je podvig uspel še Kenijcu Augustinu Kipronu Chogeju v teku na 1500 m (3:29,47), Američanki Sanyi Richards na 400 m (49,57) ter Rusinji Jeleni Isinbajevi v skoku s palico (4,83 m). Izjemno zanimiv je bil tudi skandinavski dvoboj v metu kopja, ki ga je dobil Finec Tero Pitkämäki (86,53 m) pred Norvežanom Andreasom Thorkildsnom (85,48 m).

Sanya Richards si je predlani razdelila glavno nagrado mitingov za zlato ligo, milijon ameriških dolarjev, z Jeleno Isinbajevo. Tokrat je na začetku sezone potrdila, da je odlično pripravljena. "V Berlin sem prišla zgolj z enim samim namenom. Da tečem hitro. To mi je uspelo," je dejala Američanka ter razkrila zmagovit recept: "Obožujem nakupovanje. V Berlinu še posebej. A tokrat nisem šla v nobeno trgovino, da le ne bi trošila energije."