Sestri Fabjan sta bili neposredno uvrščeni na glavni turnir in na njem obstali tik pred polfinalom, kjer ju je zaustavila estonska dvojica Bratuhhina/Graumann, ki je tekmo dobila z 2:0 (21:12, 21:16).

"Z najino predstavo na igrišču sva zadovoljni, pokazali sva kakovostno igro, nekako pa nama je ta turnir nakazal, katere elemente igre bova morali še izboljšati. Sicer sva bili v Zagrebu že po prvih tekmah precej utrujeni, saj sva imeli za sabo najtežji kondicijski pripravljalni teden na sredozemske igre. Vsekakor pa je peto mesto dokaz, da sva letos dobro pripravljeni, hkrati pa je ta uvrstitev lepa popotnica in motivacija za uresničitev ciljev v Slovenian BeachTouru," je povedala Erika Fabjan.

Vodebova in Jakobova pa sta se na turnir prebili skozi kvalifikacije. Na glavnem turnirju sta vknjižili najprej poraz proti avstrijski navezi Gschweidl/Pichler, nato zmago v repasažu proti Hrvaticama Štrbićevi in Emi, zadnjo tekmo pa sta igrali proti Madžarkama Dambendzetovi in Jozsi, ki pa sta slavili z 2:0 (21:12, 21:14) in Slovenki potisnili na deveto mesto.

Turnir v Zagrebu je dobila avstrijska dvojica Swoboda/Jasper, ko je v finalu premagala italijansko navezo Cicolari/Menegatti z 2:0 (15:21, 17:21).