Grški navijači so bili po mnenju CEV vpleteni v več izgredov v evropskih pokalih, tako v ligi prvakov kot pokalu Challenge in pokalu CEV, najhuje pa je bilo na zaključnem tekmovanju četverice v ligi prvakov v Pragi v začetku aprila.

CEV je po temeljiti analizi dogodkov in preučitvi poročila grške odbojkarske zveze sklenila, da bo grški zvezi izrekla strog opomin. Če bodo navijači nadaljevali z nešportnim obnašanjem, pa vsem klubom iz te države grozi eno- do triletna prepoved nastopanja v Evropi. Grki bodo morali pred naslednjo sezono v blagajno CEV plačati 50.000 evrov kavcije za primere materialne škode, ki bi jo povzročili grški navijači, vsi klubi pa bodo svoje prve domače tekme igrali pred praznimi tribunami.

Solunski Iraklis, katerega navijači so na zaključnem turnirju v Pragi razdejali dvorano O2 Arena, je dobil 30.000 evrov kazni zaradi škode, ki jo je povzročil ugledu tega športa, v Solun pa bodo iz CEV, ko bodo na zavarovalnici končali z delom, poslali tudi račun za povzročeno škodo v Pragi.