Za Slovenijo in tudi za resor, ki ga Golobič vodi, bi bilo dobro, da ostane na obeh položajih, je prepričan Gantar. "Mislim, da je veliko več razlogov, da ostane, kot pa gre, in upam, da se bo tako tudi odločil," je dejal. Povedal je tudi, da je v stranki na vprašanje, ali Golobič še zaupa njihovo zaupanje, glasovalo 1187 članov in članic. Pri 91,5 odstotka članov in članic Golobič zaupanje uživa, pri 8,5 odstotka pa ne.

Na vprašanje, ali bo stranka Zares izstopila iz koalicije v primeru, če bo Golobič odstopil z mesta visokošolskega ministra, je Gantar odvrnil, da ne izključujejo nobene opcije. Obenem pa je dejal, da je Zares v koalicijo vstopila zaradi programskih razlogov in ne zaradi prerivanja za ministrske stolčke.

Glede rezultata stranke na nedavnih volitvah v Evropski parlament je Gantar dejal, da je rezultat glede na to kampanjo, ki je bila usmerjena proti Golobiču, odličen. Poudaril je, da je Zares edina stranka, ki doslej ni imela poslanca v Evropskem parlamentu, in ga je na nedeljskih volitvah dobila.„Škoda bi bilo, da bi minister Gregor Golobič odstopil, saj je močan in povezovalen člen te vlade. Dela dobro. Ne želim, da se Golobič odloči za odstop, zato o tem tudi ne razmišljam,“ je pred začetkom seje sveta Zares povedala ministrica za kulturo Majda Širca. "

Pavel Gantar je stopil pred novinarje in povedal, da stranka podpira Gregorja Golobiča kot predsednika stranke in kot ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo. „Poznam ga dobro in vem, da še vedno razmišlja o svoji odločitvi,“ je dejal Gantar.

Danes na seji sveta ni ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika.

Kot je pokazala anketa v stranki Zares, je kar 91,5 odstotka vprašanih izrazilo zaupanje svojemu predsedniku.