Hinault je v enem od intervjujev nakladal, da so profesionalci sedaj preveč plačani, razvajeni, nesposobni, da naj dirkajo brez radijskih zvez. O Armstrongu pa, da naj bo doma, da ne more zmagati. Ko je Lance to prebral, je izbuhnil: "Hinault je en velik drekač." In požel simpatije v kolesarski karavani. Na dirki Po Belgiji, ki jo je pred tednom z dvema izredno odmevnima zmagama in nošenjem črne (!) majice vodilnega zaznamoval tudi slovenski prvak Borut Božič, je bil glavni zvezdnik maček Zoro. V prvi etapi je prečkal cesto ravno v trenutku, ko je mimo pridrvela ubežna skupina z Božičem v dresu prvaka. Potem je še nesrečno skočil pod obročnik Belgijca Bena Hermansa (Skil Shimano). Samomorilsko potezo so posnele kamere belgijske televizije, kolesar je ostal na kolesu, nesrečni črni muc pa je sedaj menda že pokojni. Kako je dogodek neobičajen, pa kaže število ogledov tega kratkega odlomka na video portalu youtube. Maček Zorro je zbudil pozornost že za 115.000 ogledov.

Neobičajno. A šele primerjave dajo razsežnost dogodku. Naslednji dan, v drugi etapi dirke Po Belgiji, je tik za zmagovalcem Borutom Božičem prišlo do skupinskega padca. Čez ciljno črto so nekateri leteli po zraku, drugi so drseli po hrbtu, zadnjici. S kolesi vred. Dvig rok Boruta Božiča in padec za njim je posnela kamera z zornega kota fotofiniša. Tudi ta dogodek je prišel na youtube in doslej doživel 28.000 ogledov. Marsikdo bo pripomnil, da je bolj zanimiva mačja kot človeška kri. Sam ciljni šprint z drugega športnega zornega kota se je zavrtel na 2000 računalnikih.

Zanimivi sta še dve primerjavi. Bližnjica Lanca Armstronga in padec Španca Belokija, kot enega najbolj zanimivih trenutkov dirke Tour de France leta 2003, sta pri 352.000 ponovitvah. Skok belega psa na cesto v sedmi etapi francoskega Toura leta 2007 (vanj se je zaletel Nemec Marcus Burghardt, skrivil karbonski obročnik ter se sila posrečeno zavalil po cesti) je pri 648.000 ponovitvah. Na istem Touru sta zaradi črnega psa padla, a mnogo huje, Francoz Sandy Casar in Frederick Willems, številka pri video odlomku pa je pri 158.000 ponovitvah. "Ah, Zoro. O tem, kako smo na dirki povozili mačka, pa res nimam kaj reči. Oziroma raje ne bom, boste vse napisali. Je pa res, da je vse kar je neobičajno, bolj zanimivo, gledljivo in berljivo, kot sama dirka," je komentiral Borut Božič. In dobra plat, za katero je poskrbel Zoro. V Belgiji vedo, da je Božič slovenski prvak.