"Jaz ne bi ugibal o hipotezah. Počakajmo na odločitev. Ne želim si, da bi prišlo do politične krize v državi. Mislim, da si je zdaj ne smemo privoščiti, da imamo druge probleme, ki so veliko resnejši in terjajo konsolidirano koalicijo in vlado," je na vprašanje, kako bi nadaljeval koalicijsko delo v primeru Golobičevega odstopa in odhoda stranke Zares iz koalicije, odgovoril premier.

Predsednik vlade se je danes po poročanju radia oglasil v poslanski skupini SD, kjer je očitno skušal ublažiti nezadovoljstvo zaradi slabega strankinega rezultata na evropskih volitvah. "Posebnost teh volitev je bila, da je bila nizka volilna udeležba, da so šli zlasti strankarsko opredeljeni ljudje, da velik del volilnega telesa SD verjetno v nosilcih liste ni prepoznal ljudi, s katerim bi se identificiral in je bil to verjetno eden od poglavitnih razlogov za to, da smo dosegli manjši uspeh," je dejal Pahor.

Potrdil je, da so prva dva nestrankarska kandidata Zorana Thalerja in Tanjo Fajon na listo uvrstili zaradi njegovega vztrajanja. Dejal je, da je za to "subjektivno in objektivno odgovoren". Česa posebnega Pahor v stranki zaradi evropskih volitev ne pričakuje, celotna vladna koalicija pa bo tudi Golobičevo zgodbo najverjetneje pretresala tudi v soboto na koalicijskem vrhu na Brdu pri Kranju, poroča radio.

Kot je znano, je predsednik Zaresa in minister za visoko šolstvo Gregor Golobič decembra lani lastništvo podjetja Ultra Sum sicer prijavil komisiji za preprečevanje korupcije, zamolčal pa ga je medijem. Golobič je napovedal, da bo o svojem odstopu razmislil do konca tega tedna, kar je tudi rok, ki mu ga je za razmislek dal premier.