Koprski vaterpolisti so upravičili pričakovanja in vlogo favorita ter po treh finalnih srečanjih ubranili lani osvojeni naslov državnih prvakov. Za svoj četrti naslov so v finalu s 3:0 v zmagah premagali večne tekmece Triglav iz Kranja. Koprčanom je pripadla tudi lovorika za najboljšega strelca, ki jo je z 28 goli osvojil Erik Bukovac.

V koprskem taboru so se za tretjo tekmo finala dobro pripravili. Pa ne samo na dogajanje v vodi, kjer so morski psi še enkrat dokazali, da jim v letošnjem prvenstvu ni para. To je bilo očitno ob zadnjem pisku sirene, ko se je ob klopi takoj znašel šampanjec. Po obveznem metu trenerja zmagovitega moštva Marina Cetina v bazen in podelitvi zasluženih priznanj, se je fešta na Obali nadaljevala še dolgo v noč.

Začetek je sicer obetal ponovitev prve tekme, ki je bila izenačena vse do konca. Pri vodstvu Kopra z 1:0 je namreč kranjski center Luka Komatar zadel vratnico, Čedomir Todič pa zastreljal petmetrovko. Po tem je sledila serija koprskih golov vse do vodstva s 5:1. Triglavani so uspeli odgovoriti z zadetkoma za znižanje koprskega vodstva na 5:3. Po tem sta se razigrala drugi koprski center Krešimir Turnina in najboljši igralec letošnjega prvenstva Erik Bukovac ter Triglavanom ugasnila že zadnji žarek upanja. Izjemno uspešni so bili Koprčani tudi ob številčni prednosti, saj so izkoristili vseh šest tovrstnih prednosti. Razlika v korist branilcev naslova je tako le še naraščala, kranjski vratar Gašper Jeran pa je z nekaj lepimi obrambami poskrbel, da ni bila še višja. Državno prvenstvo pa s tem še ni končano. V Mariboru bi morala biti odločilna tretja tekma malega finala med Branikom in Slovan Olimpijo, ki pa sta ga moštvi prestavili.