Sebastian Vettel si je s prvega štartnega mesta obetal dobre možnosti, da tokrat tudi na suhi stezi užene tekmece in polovico prvega kroga mu je dobro kazalo. Potem pa je naredil napako, zaradi katere je zdrsnil s steze in Button ni imel težkega dela, da ga je prehitel in nato vodstvo obdržal vse do cilja. "Veter je bil precej močan, a sem bil vseeno očitno prehiter v tem ovinku. Žal mi je. Ta napaka je pokvarila mojo celotno dirko, zato sem seveda razočaran. Ker sem bil na poti s tremi postanki v boksih, se je vse postavilo na glavo, a priznati moramo tudi, da bi tudi ob optimalno odpeljanem prvem delu dirke Jensona le stežka zadržal za seboj. Ta napaka je potem povzročila, da sem izgubil tudi drugo mesto," je povedal Sebastian Vettel. Po izgubljenem dvoboju z Buttonom je Nemec največ pozornosti namenil moštvenemu tovarišu Marku Webberju. Avstralec je po podobni napaki, kakršno si je privoščil Vettel, zlahka opravil tudi z Jarnom Trullijem, potem pa je bil ravno dovolj hiter, da ga Vettel ni mogel več resneje ogroziti. "Odlično izhodišče sem si pripravil v prvem delu dirke, prehitevanje Jarna Trullija je bilo odločilno, v nadaljevanju pa je dirkalnik deloval zelo dobro. Zadovoljen sem z moštvom, saj smo bili to pot dobro na poti, zdaj moramo samo nadaljevati začrtano delo in zmage bodo, upam, kmalu sledile."

Vseeno so morali pri Red Bullu tudi to pot priznati premoč Jensonu Buttonu, ki je dirko ponovno odpeljal brez ene same napake. Proti koncu dirke je lahko vozil zelo lagodno in varčeval z motorjem, pa mu kljub vsemu nihče ni mogel več prekrižati računov. "Res je bilo nekaj vetra, a Sebastianova napaka je zelo olajšalo moje delo. Vseeno sem prepričan, da to pot nihče od tekmecev ni bil dovolj hiter, da bi nas prehitel, le potruditi bi se moral malce več. Tako pa je za menoj dokaj lagodna in uspešna dirka. Novosti na dirkalniku so se odlično izkazale, v prihodnje pa bo naš dirkalnik le še boljši," je bil po dirki zgovoren Jenson Button.

Več kot pokvarjeno dirko pa je imel drugi Brawnov dirkač Rubens Barrichello. Štartal je izredno slabo, saj je s tretjega padel na 12. mesto, nato pa se je zapletel s Heikkijem Kovalainenom in Adrianom Sutilom. Pri slednjem je polomil sprednje krilce, na koncu pa je moral odstopiti zaradi okvare na menjalniku. "Na štartu se je samodejno sprožil sistem, ki preprečuje, da motor ugasne, zato nisem mogel speljati. Sklopka je bila napačno nastavljena, nato pa mi je med vožnjo po dolgih ravninah motor neprestano deloval v rdečem območju vrtljajev. Tako res nisem mogel prehitevati brez težav," je svojo smolo pojasnjeval Rubens Barrichelo.

Ponoven "pokop" so doživeli pri McLarnu, pri katerem je dirkalnik iz dirke v dirko slabši, pri Renaultu so ponovno ostali praznih rok, Ferrari pa si je obetal veliko več kot šesto mesto Felipeja Masse in deveto Kimija Raikkonena. S Finčevimi rezultati so pri rdečih vedno manj zadovoljni, tako da ni nemogoče, da bo prihodnjo sezono v njegovem dirkalniku sedel drugi dirkač.

Po precej nerazburljivi dirki pred vsega 20.000 gledalci (dirki v Turčiji trenutno tudi ne kaže najbolje) se bo karavana čez 14 dni preselila v Silverstone.