Davek polne vadbe je plačal v ponedeljek v Ljubljani, ko je sunil kroglo zanj skromnih 18,97 in v močni balkansko-ameriški konkurenci zasedel skromno četrto mesto. "Tekme v Ljubljani sprva niti nisem načrtoval. Ravno sedaj sem zaključil ciklus dvomesečnega polnega treninga. Ker je Hamza Alić na pripravah v Bistrici, sem ga v Ljubljano peljal z avtom in se še sam udeležil tekme, za katero sem vedel, da ne morem doseči dobrega rezultata. Res sem utrujen, zato ne morem metati krogle niti približno tako kot v formi. Na prvi tekmi sezone v domači Slovenski Bistrici (24. maj - op. p.) je bilo drugače. Imel sem toliko časa, da sem pred nedeljsko tekmo v četrtek in soboto naredil krajši premor (z dosežkom 19,88 zaostal le za Alićem - op. p.)," je pojasnil Miroslav Vodovnik ter obljubil, da bo konec tedna na finalu atletskega pokala Slovenije v Velenju precej boljši.

"Letos smo se odločili, da bo glavni cilj sezone svetovno prvenstvo, ki mu bomo posvetili vse cilje. Čaka me še naporen mesec polnega treninga, kar pa bo precej težko izvedljivo, saj je tekem vse več. Tekmoval bom na evropskem reprezentančnem pokalu, sredozemskih igrah, vojaškem svetovnem prvenstvu... Potem bomo začeli treninge spuščati in se pripravljati na svetovno prvenstvo," je pojasnil Jeti, finalist olimpijskih iger v Atenah, ki je v svoji karieri najbolj zablestel na zadnjem SP v Osaki, kjer je zasedel šesto mesto.

V Berlinu bo torej branil zelo visoko uvrstitev. "To je vsekakor dobra motivacija, ki pa ne pomeni veliko. Želja je, da bi meti prek 20 metrov avgusta postali stalnica. Če mi bo takšen podvig uspel tudi v Berlinu, bom zanesljivo v finalu in s tem bi izpolnil osnovni cilj. Finale je odprta tekma za vse," odgovarja Oplotničan ter dodaja: "V zadnjih letih sem imel precej težav s poškodbo noge. Zaenkrat je bilo v tej sezoni vse v najlepšem redu, a sem med tekmo v Ljubljani začutil, da me vse močno 'zateguje'. Verjetno je to posledica utrujenosti, saj takrat vse skupaj delaš na moč, ne sproščenost."