A tudi od Šegatovih časov se je spremenilo precej. Leta 2004 je bilo za miting namenjenih 12 milijonov tolarjev (50.000 evrov, od katerih je Mestna občina Ljubljana prispevala slabo polovico). Letos naj bi proračun znašal 12.000 evrov. Naj bi zato, ker obstaja verjetnost, da zaradi nekaterih nepodpisanih pogodb znesek ne bo prišel do teh številk. "Na vsaka vrata, na katera potrkamo, je izgovor recesija. Težko je od podjetij dobiti 300 ali 500 evrov, kaj šele kaj več," je pojasnil Albert Šoba, direktor ljubljanskega mitinga za VN Vzajemne, ki je hkrati tudi memorialni za pred štirimi leti tragično preminula Matica Šušteršiča in Patrika Cvetana.

"Potrudili smo se zbrati najboljše atlete, kar se da. Zaradi pomanjkanja finančnih sredstev smo se morali bolj osredotočati na bližnje države, prišla pa bosta tudi dva Američana in Irec. Žal je udeležbo tik pred zdajci odpovedal egiptovski šprinter, ki naj bi bil v memorialni disciplini na 100 m največja konkurenca Osovnikarju. Poškodbe so tudi oklestile slovensko udeležbo, mislim pa predvsem na Marijo Šestak in Damjana Zlatnarja," je nadaljeval Šoba, ki je namenil nekaj besed še najhitrejšemu Slovencu Maticu Osovnikarju: "Že zlajana floskula je, da je Matic spet dobro treniral. Je zelo močan, tehnično pa ta čas še precej šibak. Zato potrebuje nastope, s katerimi bo tudi tehnično napredoval. V normalnih razmerah brez nasprotnega vetra je sposoben teči med 10,40 in 10,50."

Poleg Osovnikarja bodo drevi med 19. in 22. uro na štadionu v Šiški še nekateri drugi najboljši slovenski atleti, med katerimi kaže omeniti metalca krogle Mirana Vodovnika ter šprinterki Sabino Veit in Pio Tajnikar.