Poleg veleposlanikov Rusije, ZDA, Kitajske, Velike Britanije in Francije sodelujeta tudi veleposlanika Japonske in Južne Koreje. Ko se bo teh sedem držav dogovorilo med seboj, bo šel predlog resolucije pred celoten 15-članski Varnostni svet. Japonska je nestalna članica Varnostnega sveta, Južna Koreja pa sodeluje, ker je v največji nevarnosti zaradi nepredvidljive severne sosede.

Diplomati na ZN niso želeli izdati podrobnosti glede vsebine resolucije in poteka pogajanj. Ameriška veleposlanica Susan Rice je dejala, da so pogovori konstruktivni in da trdo delajo. Predlog resolucije naj bi pozival vse države članice ZN, da izvajajo sankcije proti Severni Koreji, ki so bile sprejete oktobra 2006 z resolucijo 1718, potem ko je Pjongjang izvedel svoj prvi jedrski poskus.

Resolucija bo obsodila jedrski poskus, odprto pa je vprašanje uvedbe dodatnih sankcij, ker Kitajska in Rusija za to doslej nista bili navdušeni. Obstaja možnost, da bi se razširil seznam podjetij, ki se jim zamrzne premoženje zaradi prodaje orožja in drugih materialov Severni Koreji, pogovarjajo se tudi o širitvi embarga na orožje, o finančnih sankcijah in prepovedi potovanj ter zamrznitvi sredstev visokih državnih uradnikov Severne Koreje.