Dvoboj letos dveh najboljših ekip so sicer bolje začeli Rdeči vragi, a kaj hitro jih je presekal vodilni zadetek Barcelone, ko je Sameul Eto'o lepo preigral branilca Uniteda Nemanjo Vidića in hladnokrvno povedel Katalonce v vodstvo. Slednje je le dan pred tekmo obiskal tudi »izdajalec« Luis Figo in je v sproščenem pogovoru zaželel srečo nekdanjemu soigralcu in sedanjemu trenerju Blaugrane Josepu Guardioli. Sreče pa v začetku drugega dela ni imel motor Barcine igre Xavi, ko mu je veselje preprečila vratnica. A ravno Xavi je sredi drugega polčasa s filigransko podajo zaposlil Lionela Messija. Ta je z glavo podvojil vodstvo Barce, Messi pa je z devetimi zadetki tudi najboljši strelec letošnje lige prvakov in je šele drugi Argentinec za Alfredom Di Stefanom, ki mu je to uspelo.

Že pred tekmo je bilo na žalost mnogo navijaških izgredov, najhuje pa jo je skupil 23-letni Američan, ki je nič hudega sluteč utrpel hude poškodbe zaradi zaboda z nožem, ker so ga navijači domače Rome v zmoti zamenjali za Angleža. Navijači italijanskega prvoligaša so namreč hoteli obračunati z navijači Uniteda še zaradi lanskoletnih pripetij med navijači, ko so Rdeči vragi v Rimu igrali četrtfinale lige prvakov. Z nožem jo je skupil tudi še en navijač Manchestra, a so ga zdravniki hitro oskrbeli. Policisti so zabeležili še nekaj manjših pretepov, a so vse razgreteže hitro umirili. Vseeno je bilo vseh teh neljubih dogodkov pred tako velikim športnim spektaklom preveč, če se vzame v obzir vse (samo)hvale rimskih mestnih oblasti, kako bo za varnost odlično poskrbljeno in je v ta namen prišlo v italijansko prestolnico tudi veliko policistov iz Španije in Anglije. Tako ni kaj veliko pripomogla niti prepoved točenja alkohola, saj so bili navijači obeh finalistov zelo dobro okrepljeni s pločevinkami piva.

Vodstvo Barcelone pa si z veliko zmago v ligi prvakov mane roke tudi zaradi izjemno bogatega zaslužka. Katalonski ponos bo po opravljeni raziskavi MasterCarda, ki je eden glavnih sponzorjev tekmovanja, s tem zmagoslavjem zaslužili kar 110 milijonov evrov. V taboru Manchestra Uniteda si bodo lahko boleče rane celili s približno 65 milijoni evrov, skupna vrednost enega največjih športnih vrhuncev leta pa je kar okoli 310 milijonov evrov.