Po poročanju italijanske policija, ki je našla krvavečega Američana, so ga mladi Italijani zamenjali z angleškim navijačem. Rimska policija pa je potrdila, da je večje število italijanskih navijačev v torek zvečer napadlo tudi navijača Manchestra v centru italijanske prestolnice in ga prav tako ranilo z nožem. Po krajšem obisku zdravnika se je navijač vrnil k prijateljem, neznani napadalci pa so se skrili v noči.

Italijanski mediji poročajo, da je do večjega pretepa med navijači Manchestra in italijanskimi nogometnimi privrženci prišlo tudi v Pisi. Policija je strasti umirila, Angleži pa so davi nadaljevali pot proti Rimu.

Polne roke dela pa imajo italijanski policisti tudi danes, ko so v Rimu priprli večje število angleških in španskih navijačev. Trojico Špancev je policija priprla, ker so na tekmo pripotovali oboroženi s palicami, dva Angleža, ker sta v eni od znanih rimskih restavracij plačala zapitek s ponarejenimi bankovci. Policija je potrdila, da je bivališče priskrbela tudi dvema angleškima navijačema, ki ju je že popoldan premagal alkohol. Vsi omenjeni si bodo tekmo lahko ogledali le pod budnim nadzorom rimske policije.

Sicer pa se je policija na finale lige prvakov dobro pripravila, vnaprej uvedla nekatere omejitve, predvsem v zvezi s točenjem in prodajo alkoholnih pijač, ki pa ni pripeljalo do želenega uspeha, saj so navijači dokazali, da imajo svoje vire preskrbe. V mestu so navijači obeh moštev v številnih primerih čakali na tekmo s pločevinkami piva v rokah. Sicer pa pri posredovanju italijanskim pomagajo tudi španski in angleški kolegi. V Italiji se posebej bojijo predvsem spopadov med angleškimi in italijanskimi navijači, saj med navijači Manchestra in Rome vlada hudo rivalstvo.