"Zavedamo se, da bomo morali na vseh tekmah dati vse od sebe in odigrati na visoki ravni, če želimo doseči zastavljeni cilj, to je uvrstitev v tretji krog tekmovanja," pravi kapetan ekipe Tine Urnaut, ki je nekoliko potarnal zaradi bolečin v hrbtu. Te so ga spremljale že med sezono, ki jo je 20-letni Korošec odigral v Grčiji, in zaradi poznega zaključka dolge in naporne sezone ni imel prave možnosti za počitek. Kljub temu obljublja, da bo na štirih tekmah stisnil zobe in pomagal izbrani vrsti k zastavljenemu cilju. Zanj bo še prav poseben motiv igra proti prvim tekmecem naše izbrane vrste, Grkom, saj bo na drugi strani mreže stalo kar precej njegovih soigralcev iz grškega Olympiacosa.

"Grki imajo zelo kakovostno reprezentanco, še posebej dobri so pri sprejemu in za uspeh proti njihovi ekipi bomo morali res dobro servirati. Ob njihovem dobrem sprejemu namreč še bolj pride do izraza njihova kakovost, zato jih bomo lahko zaustavili le z dobrim blokom in čvrsto igro v obrambi," recept za možen uspeh proti Grkom razkriva Urnaut.

Dotaknil se je tudi drugih tekmecev Slovenije na tem turnirju: "Romuni imajo nekaj kakovostnih igralcev, ki igrajo v tujini, ostali pa večinoma prihajajo iz Constante, vsekakor pa ne gre spregledati njihovega novega selektorja. Stelian Moculescu si zagotovo želi s to reprezentanco nekaj doseči tudi v svetu. S Portugalci smo že igrali in se dobro poznamo. Kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo proti njim smo v Mariboru odigrali na zelo visoki ravni, na povratni tekmi na Portugalskem uvrstitev v Turčijo le še potrdili in upam, da bomo tudi zdaj, ko se bomo merili z njimi, odigrali na taki ravni. Danci naj bi bili najslabši v tej skupini, a tudi njih ne smemo kar odpisati."