"Naša priključitev v avstrijsko prvenstvo je veliko priznanje za celoten trud v preteklosti. Tudi za hrvaški hokej je to velika promocija," nam je uvodoma povedal Damir Gojanović, 36-letni predsednik kluba, ki zaradi ljubezni do najhitrejše moštvene igre na svetu hkrati vztraja tudi na ledenih ploskvah. "Če se bom počutil sposobnega za igranje na najvišji ravni, potem bom zagotovo drsal tudi v naši krstni sezoni," se nasmehne Gojanović, ki je zelo zavzet v menedžerskih vodah. Nedolgo nazaj je z zagrebško delegacijo obiskal Kanado, kjer je iskal podporo tamkajšnjih hokejistov, ki imajo hrvaške korenine. In teh vsekakor ni malo.

"Bili smo tudi pri Joeu Sakiću," pove predsednik Medveščaka in nadaljuje: "Baza hokejistov s hrvaškim poreklom je zelo velika. Z našim nastopanjem v močni ligi EBEL bo veliko pridobila tudi reprezentanca. Kot glavni cilj smo si zastavili, da bi v petih letih prišli blizu elitne skupine svetovnega hokeja. In prav zato moramo dobiti podporo tudi na drugi strani Atlantika." To so vsekakor smeli načrti, kako pa bodo v Zagrebu poskrbeli za okrepitve v klubu? "V roku meseca dni naj bi bilo vse jasno. Veliko je namreč odvisno od drugega kroga lokalnih volitev, ki bodo v nedeljo. Zdajšnji župan Milan Bandić je velik prijatelj športa, zato v občinski proračun doda veliko evrov, kar pomaga vsem klubom v Zagrebu."

Kot kaže, bo Bandić dobil še tretji mandat, zatorej bodo pri Medveščaku sestavili spoštovanja vredno ekipo. Že zdaj so se dogovorili za sodelovanje z vratarjema Robertom Kristanom in Gašperjem Krošljem, prav tako pa tudi z Luko Žagarjem. "Javnost lahko pričakuje nekatera zveneča imena, ki so poznana v regiji. Prav tako smo v stiku z igralci, ki imajo NHL izkušnje," je pojasnil Gojanović in zanikal možnost, da bi se Medveščak zanimal za tujce iz Olimpije: "To, kar se je pojavilo v nekaterih medijih, je čista izmišljotina. Olimpija je naša velika prijateljica, saj nam je tudi ona prižgala zeleno luč za vstop v ligo."

Gojanović si za trenerja želi ustoličiti Douga Bradleyja, ki je lani sedel na jeseniški klopi, zato so v Zagrebu z njim že vzpostavili stik. "Z Bradleyjem smo se dogovorili za sodelovanje. On je za zdaj naš skavt in išče nadarjene igralce, poleti pa bomo znova sedli za skupno mizo in se poskušali uskladiti glede trenerskega položaja," je razkril predsednik kluba in dodal še nekaj besed o navijačih: "Športni navdušenci v Zagrebu imajo radi hokej. To se je že večkrat pokazalo. Ko sta gostovala Jesenice in Olimpija je bila dvorana dobro zasedena, zato verjamem, da bo tako tudi v prihodnosti. Najprej je treba gledalce privabiti, potem pa zadržati. To bo naš velik izziv in upam, da bo v Domu športov večkrat peklensko vzdušje." Pa še to: velika želja predsednika Medveščaka je, da bi v bližnji prihodnosti v Zagrebu organizirali ekshibicijsko tekmo z vsemi hokejisti s hrvaškim poreklom. "To bi bil izjemen dogodek," je prepričan Gojanović.