Že na štartu je bilo jasno, da bo pot do zmage ponovno vodila preko moštva Brawn, saj je Button odlično štartal in obdržal prvo mesto..

Sicer sta po dirki tako Button kot Barrichello pojasnila, da dirka le ni bila tako zelo "nedolžna", da pa sta imel to srečo, da so jima bile mehkejše pnevmatike, ki so bile na vročih ulicah Monte Carla veliko manj zanesljive kot trša različica, bolj naklonjene. "Malo me je presenetilo, da so imeli drugi toliko težav z mehkimi pnevmatikami. Pri meni so delovale kar dobro in prvi del dirke sem lahko vozil dovolj hitro, da sem si privozil odločilno prednost. Trše pnevmatike so bile seveda potem še boljše, tako da sem lahko vozil zanesljivo in hitro. Malo je bilo težav s prometom, a to je tukaj vedno, zato sem lahko v vožnji zares užival le zadnja dva kroga, ko je bilo jasno, da se nam nasmiha nova zmaga. Zmagati v Monte Carlu pa je res nekaj neopisljivega," je povedal Jenson Button, ki si je že po koncu dirke privoščil še manjšo nespretnost- namesto da bi svoj dirkalnik zapeljal do častne lože, kjer so bili zbrani člani monaške družine, je svoj dirkalnik parkiral v boksih med ostalimi "plebejci" in je moral nato s čelado na glavi teči po nov zmagovalni pokal. "Dirka ni bila lahka, a tek po ciljni ravnini s čelado na glavi tudi ni bil enostaven. Šele zdaj vem, kako zelo dolga je ciljna ravnina, a to je bil vseeno eden mojih bolj prijetnih tekov."

Rubens Barrichello je z odličnim štartom lahko držal v šahu oba Ferrarijeva dirkača: "Štart je bil optimalen, dirkalnik je deloval dobro. Le proti koncu dirke so se mi začeli pojavljati mehurji na pnevmatikah , za nameček pa se mi je razrahljal varnostni pas, tako da sem kar drsel po sedežu iz ovinka v ovinek. Lahko si predstavljate, da konec dirke ni bil najbolj prijeten, ko me je premetavalo po kokpitu."

Tretjeuvrščeni Kimi Raikkonen pa le ni mogel povsem skriti razočaranja, saj si je od te dirke obetal veliko več: "Nisem najbolj zadovoljen, a take so dirke v Monaku. Kar zamudiš na štartu, potem zelo težko nadoknadiš med dirko. Nekaj sprememb na dirkalniku se nam je zdaj bogato obrestovalo. Priznati moramo, da še nismo bili dovolj hitri za zmago. A razvoj gre v pravo smer, z nekaj sreče bi lahko dirko končal kot drugi." Ferrarijev velik korak naprej je namreč potrdil Felipe Massa s četrtim mestom, čeravno je Brazilcu med dirko slabše kazalo. Malce nespretno je skušal prehiteti Sebastiana Vettla, ki se je ubadal s skoraj nevoznim dirkalnikom, zato ga je moral po nepravilnem prehitevanju spustiti predse, priložnost pa je izrabil Nico Rosberg in smuknil mimo Brazilca. Na koncu je bil vseeno uspešnejši Massa, Rosberg pa je dirko končal kot šesti. Sebastian Vettel je v prvem delu dirke igral vlogo premikajoče se ovire, saj je bil dirkalnik tako rekoč nevozen: "Ne vem, kaj se je zgodilo, a nisem imel pravega oprijema. Poleg tega mi je nagajal servo volan, na koncu pa sem bi v prvem ovinku le prehiter in sem trčil v ogrado."