Vodovnik je največjo daljavo dosegel v zadnji, šesti seriji. "Sem še v polnem treningu in zaradi tekme nisem posebej prilagajal vadbe. Upal sem na 19,50 m in to presegel. Pred domačimi gledalci vedno rad tekmujem, žal pa tokrat nisem zmagal in Aliću lahko le čestitam. Čaka me še mesec in pol priprav za svetovno prvenstvo v Berlinu in na vseh tekmah bom nastopil s polnega treninga," je napovedal Miran Vodovnik.

Avstrijka Bettina Müller je slavila v teku na 100 m (11,58) pred Hrvatico Majo Golub (11,67), sledili pa sta lanska zmagovalka slovenske VN Sabina Veit (Poljane Maribor, 11,91) in Pia Tajnikar (Mass, 12,06), zmagovalka skupnega seštevka prve VN pred štirimi leti. Tudi v moškem sprintu na 100 m je slavil Avstrijec. Benjamin Grill (10,66) je bil v cilju pred domačinom Boštjanom Fridrihom (10,81), ki je bil drugi tudi v skoku v daljino.

Po več letih je Slovenec na 800 m tekel drugič pod minuto in 50 sekund. To je lani v Velenju uspelo Joštu Kozanu (Mass), ki je tokrat z 1:49,89 za več kot tri sekunde ugnal vso konkurenco. Radmila Vukmirovič (Gorica) je v teku na 100 m ovire zmagala s 13,79. Na visokih ovirah ni bilo pričakovanega dvoboja med letos najhitrejšo Slovenko Marino Tomič in Vukmirovičevo. Prva zaradi prehitrega starta in diskvalifikacije ni mogla nastopiti, Vukmirovičeva pa je nato zmagala, vendar precej pod normo B za letošnje SP (13,11) in svojim osebnim rekordom (13,16). "Na tej tekmi še nisem pričakovala takega rezultata, kot sem ga dosegla. Ob tem je pihal tudi dokaj močan veter v prsi. Moj prvi cilj je norma za sredozemske igre," je dejala Radmila Vukmirovič.

Brežičanka Barbara Špiler (Fit) je za zmago v metu kladiva s 63,44 m izboljšala svoj slovenski mladinski rekord ter za članskim Ane Sušec (64,29 m) zaostala manj kot meter. "Zelo sem zadovoljna, ker nisem pričakovala, da bom vrgla tako daleč. Moj velik cilj je letošnje svetovno mladinsko prvenstvo v Italiji, kjer bo verjetno za finale potrebno vreči okrog 60 m, potem pa si želim poseči po kolajni," je napovedala 17-letna Špilerjeva, ki je na dobri poti, da kmalu izboljša članski rekord.