Avstrijka Bettina Müller je slavila v teku na 100 m (11,58) pred Hrvatico Majo Golub (11,67), sledili pa sta lanska zmagovalka slovenske VN Sabina Veit (Poljane Maribor, 11,91) in Pia Tajnikar (Mass, 12,06), zmagovalka skupnega seštevka prve VN pred štirimi leti. Tudi v moškem sprintu na 100 m je slavil Avstrijec; Benjamin Grill (10,66) je bil v cilju pred domačinom Boštjanom Fridrihom (10,81), ki je bil drugi tudi v skoku v daljino.

Po več letih je Slovenec na 800 m tekel drugič pod minuto in 50 sekund; to je lani v Velenju uspelo Joštu Kozanu (Mass), ki je tokrat z 1:49,89 za več kot tri sekunde ugnal vso konkurenco. Radmila Vukmirovič (Gorica) je v teku na 100 m ovire zmagala s 13,79, Brežičanka Barbara Špiler (Fit) pa je za zmago v metu kladiva s 63,44 m izboljšala svoj slovenski mladinski rekord ter za članskim Ane Sušec (64,29 m) zaostala manj kot meter.

Vodovnik je največjo daljavo dosegel v zadnji, šesti seriji. "Sem še v polnem treningu in zaradi tekme nisem posebej prilagajal vadbe. Upal sem na 19,50 m in to presegel. Pred domačimi gledalci vedno rad tekmujem, žal pa tokrat nisem zmagal in Aliću lahko le čestitam. Čaka me še mesec in pol priprav za SP v Berlinu in na vseh tekmah bom nastopil s polnega treninga, le malce bom 'spustil', da bom lahko presegel 20 m," je napovedal Vodovnik.

Na visokih ovirah ni bilo pričakovanega dvoboja med letos najhitrejšo Slovenko Marino Tomič in Vukmirovičevo. Prva zaradi prehitrega starta in diskvalifikacije ni mogla nastopiti, Vukmirovičeva pa je nato zmagala, vendar precej pod normo B za letošnje SP (13,11) in svojim osebnim rekordom (13,16). "Na tej tekmi še nisem pričakovala takega rezultata, kot sem ga dosegla. Ob tem je pihal tudi dokaj močan veter v prsi. Moj prvi cilj je norma za sredozemske igre," je dejala Vukmirovčeva.