V metu kladiva je bil drugi Tadžikistanec Dilšod Nazarov (78,47 m), tretji pa Italijan Marco Ligua (76,57 m). Več od Kozmusa sta letos vrgla le Madžar Krisztian Pars, olimpijski podprvak (81,43 m), in Rus Aleksej Zagorni (80,10 m).

"Zelo sem zadovoljen z rezultatom na današnji tekmi, s katerim sem trenutno tretji na svetu. Pričakoval sem rezultate nekaj prek 77 m, dosegel pa precej več od želja. Zame se je uspešno končala tudi celotna turneja teh tekem v Braziliji. Naslednji teden bom začel s pripravljalnim ciklusom za svetovno prvenstvo v Berlinu, kjer je moj cilj medalja," je pojasnil Kozmus.

"Vzdušje na mitingu je bilo 'noro', saj je 30.000 gledalcev pričaralo fantastično vzdušje. Primož Kozmus je tehnično zelo dobro opravil poskus in v velikem slogu zaključil brazilsko turnejo, na kateri je dvakrat zmagal in bil enkrat drugi," je bil zadovoljen tudi Vladimir Kevo, trener Kozmusa, ki je ocenil tudi nastop Ratejeve: "Tehnično je zelo slabo metala in je zelo razočarana. Toda svet se ne bo podrl." V metu kopja je slavila nekdanja svetovna rekorderka Kubanka Osleydis Menendez (62,24 m).