"Težko je govoriti o zaroti, če ni nikakršnega dokaza,“ je dejal trener ekipe Chelsea, Guus Hiddink. "Tudi sam sem samo človek in mislim, da je Uefa, čeprav tega ne bo priznala, zelo zelo vesela, da ne bo že drugo leto zapored angleškega finala." Obtožbe in kazni zoper Drogbe in Bosingwaja so bile pričakovane, mediji pa so že pisali o namigovanjih, da proti klubu obtožnice ne bodo podane.

Didier Drogba, ki je tekel nazaj na igrišče in preklinjal v televizijsko kamero, bi se moral najbolj bati, Chelsea pa se je vendarle opravičil. "Ponovno želimo razčistiti, kot smo to sicer že naredili, da incident obžalujemo, in da se je pripetil le zaradi velikega razočaranja ob kontroverznem porazu na tako pomembni tekmi,“ je pisalo v izjavi kluba, dodano pa je bilo, da sta se nogometaša "iskreno opravičila skoraj takoj po svojih dejanjih“. Opravičilo kaže, da klub pričakuje obsodbi svojih igralcev, po razsodbi, ki bo znana prihodnji mesec pa se bo klub seveda lahko pritožil.

Kazen nima nikakršnih omejitev. Uefa bi odločitev tako lahko sprejela na osnovi številnih tekem v neomejenem časovnem obdobju, zaenkrat pa kaže, da Drogbi grozi prepoved šestih tekem, Bosingwi dveh, Chelsea pa bi lahko dobila denarno kazen in opozorilo za vedenje na prihodnjih tekmah.

Hiddink je še pred obtožbami dejal, da ne obžaluje dogajanja na tekmi in neposredno po njej. "Ničesar ne obžalujem, kar se je dogajalo do sedaj. Glede pritožbe pa tako – nekateri so se za svoja dejanja opravičili, mislim pa, da moramo še enkrat preučiti okoliščine. Upam le, da bo Uefa storila enako.“