Temni oblaki, ki so se večji del popoldneva zadrževali nad prestolnico, so se malo pred začetkom tekme skoraj dokončno razkadili, v prvih nekaj minutah pa se je zdelo, da so se zgrnili nad tivolske košarkarje. Ti namreč kar dobre štiri minute niso mogli doseči koša iz igre, na drugi strani pa je Dario Krejič zadel vse, kar je vrgel proti obroču in po njegovi zaslugi so Laščani v peti minuti vodili z osupljivih 10:1. A ko se je omenjenemu košarkarju ustavilo, se je enako zgodilo tudi z njegovim moštvom. Ljubljančani so na drugi strani končno začeli zadevati in do konca prvega dela igre napravili delni izid 16:2. Ko se je tako že zazdelo, da so črne oblake pregnali tudi iz svoje dvorane, je vlogo Krejiča pri Laščanih prevzel Vince Hunter. Američan je dosegel pet točk zapored, kmalu zatem se mu je z natančnimi meti še enkrat več pridružil Krejič (skupaj je omenjeni dvojec do polčasa dosegel kar 25 od 28 gostujočih točk) in Laščani so po grdi košarkarski predstavi obeh moštev, ki sta kar tekmovali, katero bo igralo slabše, na odmor odšli z dvema točkama prednosti (28:26).

Kaj je ljubljanski trener Jure Zdovc svojim igralcem povedal med polčasom, seveda ne vemo, očitno pa se je tudi njemu zdelo, da si tako slaba igra ne zasluži kaj prida besed – Olimpijini košarkarji so se namreč na igrišče vrnili že po nekaj minutah, toliko časa pa so potrebovali tudi, da so končno lažje zadihali. Po precej bolj agresivni igri so namreč v dobrih šestih minutah naredili serijo 15:2, prvič na tekmi povedli z dvomestnim številom točk (41:30) in dodobra prebudili tudi do takrat zaspano dvorano. Ta je lahko uvrstitev v finale začela slaviti že kmalu po začetku zadnjega dela igre, ko je dokončno postalo jasno, da Laščani vodstva gostiteljev ne bodo več resno ogrozili, pa čeprav tudi tokrat še zdaleč niso bili nadigrani.


Jure Zdovc: »Pričakoval sem tako tekmo, enostavno Laško je še enkrat pokazal, da nam ne leži. Igrali so trdno, mi smo bili v krču, a z dobro obrambo smo tekmo le dobili. Tudi sam bi rad, da zadanemo kakšen met več, a pomembno je, da smo si zagotovili finale. Nejc Strnad: Čestital bi nasprotniku, ki je zasluženo zmagal. Na koncu je tudi malce sreče odločili, mi smo imeli lepo priložnost, a je žal nismo izkoristili. Pipan: Čestitam Olimpiji za zasluženo zmago, fantje so dali vse od sebe. Bili so trd nasprotnik, česar pred polfinalom ni nihče pričakoval. Da se nismo uvrstili v finale, smo krivi sami. Glavni razlog pa je slab prvi polčas druge tekme v Laškem, tokrat smo igrali precej bolje, odločilo pa je to, da ima Olimpija več izkušenj in daljšo klop, saj so moji igralci pregoreli in tonili iz napake v napake. Jim je pa to dobra šola za prihodnost.