Kljub odličnemu metu na začetku sezone je najboljši slovenski atlet doživel poraz, saj ga je z dosežkom 79,28 premagal Tadžikistanec Dilšod Nazarov.

"Zelo sem zadovoljen z dosežkom. Rezultat je odlično izhodišče za naprej," je sporočil Primož Kozmus.

V Braziliji tekmuje tudi slovenska metalka kopja Martina Ratej, ki je v Uberlandii z dosežkom 58,90 zasedla četrto mesto. Pred njo so se uvrstile Romunka Stroian ter Kubanki Menedez in Cruz. "Čutim, da sem sposobna še daljših daljav, zato z dosežkom nisem najbolj zadovoljna. V nedeljo bom skušala vreči prek 60 metrov," je optimistična Martina Ratej, ki ima vse predispozicije, da v prihodnosti postane ena najboljših slovenskih atletinj. Meti okrog 60 m namreč na vseh velikih tekmovanjih zagotavljajo uvrstitev v finale.

Zadnja tekma brazilske turneje čaka slovenska metalca v nedeljo v Belemu, kjer se bodo metalci kladiva pomerili že ob 8. uri zjutraj po lokalnem času. Po brazilski turneji, ki bo Kozmusu in Ratejevi prinesla veliko točk za veliko nagrado, se bo najboljši slovenski športnik predstavil na junijskih mitingih po Evropi, pozabil pa ne bo niti na slovenske organizatorje.