Pred nastopom Sara poudarja, da že želi vidne rezultate, forma pa v tem trenutku še ni vrhunska. "V preteklem tednu sem opravila zadnje šolske obveznosti, za nameček pa se mi je v spomladanskem obdobju ponavljala manjša viroza, zato nisem v popolnoma takšni formi, kot si jo želim za to obdobje. Vseeno pa pričakujem solidne dosežke, najboljše letos v 50-metrskem bazenu in seveda tudi vidne uvrstitve," je pred odhodom v Irvine povedala plavalka Žita Gorenjke Radovljice.

Na mitingu bo imela Isakovićeva bogat spored. 20-letna plavalka načrtuje nastope na 100 in 200 metrov delfin ter 100, 200 in 400 metrov prosto. "Veliko bom nastopala, saj smo še v fazi priprav in vse te nastope potrebujem. obenem pa bodo ne glede na številne obveznosti in manjšo bolezen ti nastopi tudi pokazatelj forme. Predzadnji v ZDA, kjer me junija čaka še nastop v Santa Clari," je povedala Isakovićeva, ki se v teh dneh ob napornem treningu ukvarja še s selitvijo v novo stanovanje.

Ob Isakovićevi bo na mitingu nastopil tudi drugi slovenski olimpijec, reprezentant in študent univerze Berkeley Damir Dugonjič.