V metu kladiva je na nočni tekmi in v odličnih pogojih pred okrog 5000 gledalci z osebnim rekordom slavil Dilšod Nazarov iz Tadžikistana (79,28 m), ki ga je Kozmus s 77,81 metra 16. maja v Riu de Janeiru premagal za štiri centimetre. Tretji je bil tokrat Italijan Marco Lingua s 77,58 m, četrti pa Poljak Szymon Ziolkowski, ki ni presegel 76 m. "Zadovoljen sem z rezultatom. To je odlično izhodišče za naslednje pripravljalno obdobje pred Berlinom. Moj cilj je medalja na svetovnem prvenstvu," je napovedal Kozmus.

Ratejeva je tekmovanje začela zelo odločno in že v prvi seriji vrgla 57,55 m. V tretji je popravila dosežek na 58,90 m, kar je bila tudi njena najboljša daljava dneva. Slavila je Romunka Monica Stroian. "Nisem najbolj zadovoljna z rezultatom Čutim, da lahko vržem dlje. Na prihodnji tekmi v Belemu bom poskusila preseči 60 m," je dejala Ratejeva.

Trener Vlado Kevo, ki spremlja slovenska tekmovalca, je povedal, da se bo sedaj s Kozmusom in Ratejevo preselil na sever Brazilije v mesto Belem, ki je oddaljen 2500 km od Uberlandie. Tekmovanje je na sporedu v nedeljo, 24. maja, začelo pa se bo zelo zgodaj, ob osmi uri zjutraj po lokalnem času.