Zavec se je z Mirando , ta ima vzdevek El Chino,  že pomeril in sicer 12. julija 2007. Dvoboj so morali sodniki zaradi poškodbe slovenskega boksarja "Mr. Simpatikusa" hitro prekiniti, zdaj pa se bosta stara znanca znova pomerila. Dvoboj ne bo štel za nobenega od naslovov, prireditelji želijo le videti, kdo je dejansko boljši. Na papirju je boljši Zavec, ki je v 27 dvobojih 26-krat zmagal, od tega 14-krat s KO, pri tem pa je vknjižil le en poraz (proti Poljaku Rafalu Jackiewiczu novembra lani), medtem ko je Miranda v poklicni karieri dosegel 32 zmag, 12 od tega s KO, in šest porazov.

"Od najinega dvoboja sta minili dve leti. To je veliko časa, borec lahko precej napreduje. Verjamem, da se je Miranda izboljšal, da je še vedno temperamenten, agresiven, da bo vsiljeval svoj ritem borbe, ta 'presing' bo potrebno ustaviti. Upam, da v borbi ne bo prišlo do poškodb, glede na to, da dvoboj ne bo za katerega od naslovov," je povedal Zavec, ki se že čez nekaj dni s "svojega" Ptuja spet odpravlja na priprave v Magdeburg, kjer trenira.

Današnjo novinarsko konferenco je Zavec izkoristil še za podpis pogodbe za še eno leto z dosedanjim partnerjem - podjetjem Medis iz Ljubljane, s katerim bo v prihodnjih dneh po Sloveniji (Ljubljana, Maribor in Celje) v beli halji kot dr. Zavec promoviral prehrambeni dodatek Ekolostrum.

Niso pa Zavec in njegova ekipa s podpisom pogodbe končali z dejavnostmi na novinarski konferenci. Pestro dogajanje je dopolnilo še eno plemenito dejanje slovenskega borca. Ob koncu je za mizo poleg voditelja in Zavca sedel še Esad Babačić, dolgoletni športni novinar in promotor ter ambasador akcije Verjemi v svoj koš, ki se ukvarja z obnovo zapuščenih košarkarskih igrišč po Sloveniji. Dosedanjim ambasadorjem tega gibanja Marku Miliču, Jaki Lakoviču, Rašu Nesteroviću, Boštjanu Nachbarju, Anžetu Kopitarju, Juretu Koširju in še nekaterim se je tako pridružil še najboljši slovenski boksar Zavec.

"Vesel sem, da se je tudi Dejan pridružil naši akciji. Boks je namreč poleg košarke eden mojih najljubših športov, vendar pa je vsaj pri nas v zapostavljenem položaju. Z Dejanom sva ugotovila, da imata oba športa veliko skupnega, kajti pri obeh moraš dati maksimum, da postaneš najboljši, in upam, da bo Dejan tudi s pomočjo naše organizacije pridobil prepoznavnost," je povedal Babačić, Zavec, ki poleg nogometa rad zaigra tudi košarko, pa je dodal: "Moj moto je še vedno, pomagaj kjer lahko in upam, da bo Verjemi v svoj koš tudi z mojo pomočjo lahko sledil svojim ciljem."