Odbojkarski reprezentanti se te dni mudijo v Mariboru, kjer se pod Pohorjem v novem centru Draš pripravljajo na sezono. Včeraj so se predstavili tudi sedmi sili in optimistično napovedali, da se bodo prebili v tretji krog kvalifikacij in potem morda tudi na SP, ki ga bo 2010 gostila Italija. Sicer je glavni cilj letošnje sezone odbojkarske ekipe evropsko prvenstvo, ki bo septembra v Turčiji, poleg tega pa bo reprezentanca zaigrala še na sredozemskih igrah.

Ekipa se je pred dnevi vrnila iz Srbije, kjer je opravila pripravljalni turnir. Selektor reprezentance Hribar je uvodoma dejal, da so članice ženske reprezentance lepo presenetile v Franciji, ko so se uvrstile v tretji krog kvalifikacij, zdaj pa se na podobno "misijo" odpravlja tudi moška izbrana vrsta. "Konkurenca bo močna, nobena od tekem ne bo lahka. Na pripravah na Češkem bomo skušali odpraviti še zadnje napake in pomanjkljivosti, potem pa se odpravljamo na Portugalsko, kjer nas v naši skupini čakajo Portugalska, Grčija, Romunija in Danska. Predvsem Grki bodo izredno močni, saj se jim zelo pozna delo novega trenerja, te dni bomo iz Srbije, kjer se Grki pripravljajo, dobili posnetke njihove igre, da se bomo lahko ustrezno pripravili. Ciljamo na drugo mesto v skupini," je napovedal Gregor Hribar.

"Kapetanski trak bo ob odsotnosti Mitje Pleška prevzel Tine Urnaut, ki si je s pristopom k delu v reprezentanci to resnično zaslužil. V Srbiji je res dobro igral. Ta ekipa se bo nato z izjemo Škorca podala tudi na sredozemske igre, najverjetneje pa bo podobna tudi na letošnjem EP, ki ostaja glavni cilj sezone," je še povedal Hribar, ki tokrat v ekipo ni vpoklical enega najboljših slovenskih igralcev Mitjo Pleška, vendar pa bo slednji za EP bržkone spet na seznamu potnikov.