"Nikoli nisem mogel razumeti, kako je lahko tako velik in prijazen človek vodil tako umazano moštvo," je dejal nekdanji košarkar Charles Barkley. Daly je za posledicami raka umrl 9. maja na Floridi v krogu družine. Trener, ki ima svoje ime zapisano v Hiši slavnih, je "sanjsko moštvo" (Dream Team, op. p.) leta 1992 na olimpijskih igrah v Barceloni popeljal do zlate kolajne, zatem ko je z Detroitom osvojil dva zaporedna naslova prvaka v ligi NBA. Chuck Daly je bil vedno znan po tem, da je v kateremkoli moštvu znal ustvariti ekipni duh. Nekoč je dejal: "NBA je liga igralcev. Oni ti dovolijo, da jih treniraš ali ne. Ko te prenehajo poslušati, je jasno, da boš izgubil službo."

Daly je bil leta 1996, dve leti zatem, ko je bil vključen v Hišo slavnih, proglašen med deset najboljših trenerjev prvih 50 let lige NBA. Bil je prvi trener, ki mu je uspelo osvojiti šampionski prstan in zlato olimpijsko kolajno. Komisar lige NBA David Stern je dejal, da praznine, ki je nastala po njegovi smrti, ne bo mogel zapolniti nihče: "Chuck je počel veliko več kot le treniral košarkarska moštva. Pozitivno je navdahnil vsakega človeka, ki ga je spoznal, tako na osebni, kot profesionalni ravni. Njegova ljubezen do košarke je pripomogla k razvoju naslednje generacije trenerjev."

Na olimpijskih igrah v Barceloni je vodil ameriško reprezentanco polno zvezdnikov, kot so Magic Johnson, Larry Bird in Michael Jordan. Prav vsako tekmo je začel z drugačno začetno peterko. "Chuck je bil pravi vodja. Vedno sem si želel, da bi pod njegovim vodstvom igral tudi v ligi NBA," je dejal Jordan, Bird pa je dodal: "Moštvo ameriške reprezentance je vodil na najboljši možen način. Do vseh je gojil veliko spoštovanje in nas motiviral, da smo stremeli k skupnemu cilju." Daly je zvezdnike pred pričetkom olimpijskih iger v Barceloni prizemljil tako, da je skupino študentskih igralcev na prijateljski tekmi vodil do zmage. Po obračunu je dejal: "Sem najsrečnejši človek v dvorani."

V Barceloni, kjer so nastopili tudi Patrick Ewing, Clyde Drexler, Scottie Pippen, David Robinson, Chris Mullin, Karl Malone, John Stockton, Charles Barkley in Christian Laettner, so Američani dosegli več kot 100 točk prav na vsaki od osmih tekem, ki so jih zmagali. V povprečju so tekme dobivali s 43 točkami razlike, Daly pa na vsem turnirju ni zahteval niti ene minute odmora. Trener Duka Mike Krzyzewski je bil v tisti reprezentanci pomočnik glavnega trenerja: "Za to mu bom večno hvaležen. Boljšega ambasadorja košarke od Chucka Dalyja ne boste našli."

Daly je prave poteze vlekel tudi v moštvu Detroita, ki je bilo znano po umazani igri. V tem sta prednjačila Bill Laimbeer in Rick Mahorn, poleg njiju pa so blesteli Denis Rodman, Isiah Thomas in Joe Dumars. "Moštvo, polno različnih osebnosti, je združil v nepremagljivo enoto," je dejal Mahorn, Thomas pa je pristavil: "Z besedami ne znam opisati, koliko me je naučil kot igralca."

S treniranjem v ligi NBA je Daly začel leta 1978 kot pomočnik Billyja Cunninghama v Philadelphii. Kot glavni trener je prevzel moštvo Clevelanda v sezoni 1981/82, a je bil zaradi slabih rezultatov odpuščen že po 41 tekmah. Leta 1983 je prevzel Detroit, ki ga je vodil devet sezon in v letih 1989 in 1990 osvojil naslov prvaka. Z Dalyjem se je pomeril tudi Phil Jackson, ki je takrat vodil moštvo Chicaga: "Kljub vročici obračunov sva vedno ostala prijatelja." Po Detroitu je Daly prevzel New Jersey, ki ga je v dveh sezonah obakrat popeljal v končnico. Na trenersko klop se je vrnil leta 1997, ko je prevzel Orlando. Po dveh sezonah se je upokojil, saj ni več mogel prenašati stresov potovanj. Detroit je v znak osvojenih naslovov prvaka upokojil številko dve. Na slovesnosti je Mahorn dejal: "Brez tebe, Chuck, ne bi bilo nas."