V minulih štirih dneh so se v Slovenskih Konjicah pomerili najboljši evropski taekwondoisti verzije ITF. Prvenstva, ki ga je organizirala ITF zveza za tradicionalni taekwondo Slovenije, se je udeležilo preko 450 tekmovalcev iz 27 evropskih držav, ki so se pomerili v formah, borbah specialni tehniki, testu moči in samoobrambi.

Slovenska reprezentanca, ki je štela 35 članov, se je dobro odrezala, saj je osvojila kar osemnajst odličij, od tega tri najžlahtnejša. Za to, da je v dvorani zadonela tudi slovenska himna, so poskrbeli veterani, saj so si priborili vse tri zlate medalje: Branko Kovše v formah, Ismet Alijagič v borbah in veteranska ekipa (Alijagič, Baltič, Ičanovič in Kovše) v borbah. Slovenska veteranska ekipa je, kljub temu, da je štela samo štiri člane, postala tretja najuspešnejša veteranska ekipa tekmovanja.

S svojimi dosežki pa niso bili najbolj zadovoljni v mladinskih in članskih vrstah. Kljub temu, da bi lahko pričakovali, da bo tekmovanje doma in s tem tudi domače občinstvo pripomoglo še k večjim uspehom, se je žal pokazalo nasprotno. Ravno največji favoriti so ostali brez vidnejših uspehov. Je pa uspelo medalje osvojiti dvema novincema v reprezentanci (Mernik, Džever), svoje uspehe iz prejšnjih let pa so potrdili ali pa nadgradili tudi nekateri izkušenejši tekmovalci: Preložnjak in Lipnikova v formah ter Marguč, Kuserbanj, Drnovšek in Siršetova v borbah. Tretje mesto je, kot že pretekli dve evropski in svetovno prvenstvo leta 2007, ohranila ženska članska ekipa v formah (Baš, Javornik, Plečnik, Prepeluh, Verboten), priborila pa si ga je tudi mladinska moška ekipa (Žvikart, Sobota, Mernik, Drnovšek, Džever), ki je z delom v novi postavi začela šele letos. Za uspehe obeh ekip ima velike zasluge njun trener Peter Landeker.

Trenerja mladincev in članov Simon Jan in Peter Landeker se že ozirata k naslednjem velikem tekmovanju, XVI. članskem svetovnem prvenstvu, ki bo oktobra v Rusiji, kjer bosta skušala z izbrano vrsto narediti korak naprej.