Zavec je prevladoval v celotnem dvoboju, poljski tekmec Malek pa se je večinoma branil, zaradi česar sodniška odločitev ni bila težka. Po šestih rundah, kolikor je dvoboj trajal, so slovenskemu boksarju prisodili enotno zmago.

"Vesel sem zmage, še bolj pa spoznanja, da se precej dolga odsotnost iz ringa ni poznala. Nasprotnik je skozi dvoboj večinoma reševal svojo kožo, tako da zmaga ni bila vprašljiva," je po dvoboju povedal Zavec in se obrnil v prihodnost: "Dvoboj je služil predvsem kot orientacijska točka. Dobil sem potrditev, da sem na pravi poti in dobro pripravljen."

Z uspehom proti Maleku je Zavec dosegel že 26. zmago v profesionalni karieri, v profesionalno izkaznico pa je doslej vpisal le en poraz - novembra lani ga je po točkah premagal Poljak Rafal Jackiewicz. Ptujčan sedaj čaka na naslednji dvoboj, ki naj bi, za razliko od dvoboja z Malekom, štel tudi za katerega od naslovov.

Dvoboj med Zavcem in Malekom je bil v nemškem Magdeburgu le eden od dogodkov v sklopu osrednjega dvoboja večera med težkokategornikoma, Nemcem Timom Hoffmannom in legendarnim Južnoafričanom Francoisem Botho.