"Vreme smo naročili že pred časom. A želja očitno ni naletela na prava ušesa," je včeraj sporočil Brane Čenčič, vodja 24. Dnevnikovega krosa, ki bo letos prvič v Selcih pri Železnikih. Organizatorji, atletsko društvo Železniki, so se morali namreč v zadnjih dneh še posebej pripraviti na dežne kaplje, kar jim je vzelo precej truda. "Seveda bi raje videli, da ne bi bilo dežja. Včasih Ratitovec (1666 m visoki vrh nad Selško dolino - op. p.) zadrži oblake. A če bo padla kakšna kaplja, bo za vse poskrbljeno. Glavni šotor je dovolj velik, da bodo tekmovalci na suhem, poskrbeli pa smo tudi za časomerilce in druge goste," je nadaljeval Čenčič.

Včeraj so se organizatorji lotili še zadnjih priprav. Na štartni listi je v tekmovalnem in netekmovalnem delu prijavljenih 1200 otrok, šolarjev in dijakov. Okrog štartnega in ciljnega prostora so postavili ograjo, nekaj dela pa so imeli tudi s štartnimi listami. Da bi bilo čimbolje poskrbljeno za vse, ki bodo prišli z avtobusi, so organizatorji v zadnjem hipu spremenili tudi lokacijo parkirišča.

Uradna otvoritev, na kateri bodo prisotni znani obrazi s sveta športa ter minister za šolstvo in šport Igor Lukšič in župan Železnikov Mihael Prevc, bo danes ob 10.30. V nadaljevanju se bodo pomerili šolarji v tekmovalnem delu, predvidoma ob 14.30 pa naj bi bili znani novi državni ekipni šolski prvaki v krosu.