Eksplozija bombe bi lahko zanesljivo ogrozila življenja dežurnih policistov na OKC in policijske postaje Kranj, vendar bombaš pri nevsakdanjem napadu ni zadel neposredno oken, ampak betonsko korito, kjer se je vojaška granata razletela. Po do zdaj znanih podatkih je škode za 3000 evrov, poškodovana so tri policijska vozila in stavba.

"Za takšno dejanje je lahko več vzrokov, ne smemo prezreti tudi maščevanja zaradi uspešnosti gorenjske policije," je dejal v. d. direktorja slovenske policije Janko Goršek, ki je nemudoma prispel v Kranj in s tem pokazal, da ni "policijski uradnik", ampak predvsem policist. "Napadov na policijske objekte sicer ni veliko, so pa velikokrat napadeni policisti med svojim delom," je dogodek komentiral Goršek. Novi direktor PU Kranj Simon Velički pa je poudaril, da so takoj operativno ukrepali in da je iskanje storilca (ali storilcev) prednostna naloga.

Podrobnosti napada za zdaj niso znane, preiskovalcem pa bodo gotovo v pomoč posnetki varnostnih kamer, ki so nameščene na pročelju stavbe, in tudi podatek, da naj bi bila bomba vojaška. Prav tako še ni znano, ali je napadalec odvrgel bombo iz vozila ali je mimo prišel peš, v vsakem primeru pa to dejanje po besedah obeh odgovornih le še dodatno motivira policijo pri njenem delu, ki je na Gorenjskem dokaj uspešno. Ob tem ni nobenega dvoma, da bi lahko bile posledice predrznega dejanja še precej hujše, saj je bilo posredno ogroženih vsaj okoli deset ljudi v stavbi v središču mesta. Takega napada v gorenjski policiji sicer ne pomnijo.