Kdaj ste začeli s pripravami na Dnevnikov kros?

Kmalu po novem letu smo se začeli pripravljati na prireditev. Takrat so nas klicali iz Atletske zveze Slovenije, če želimo prevzeti breme organizatorja.

Katere so bile največje organizacijske težave?

Najdlje smo se ukvarjali z iskanjem ustreznega terena, ki smo ga našli v športnem parku v Selcih. Prepričan sem, da gre za dobro izbiro. Veliko truda je bilo vloženega tudi pri iskanju časomerilcev, sodnikov, delavcev, priprave trase ter vsega "suporta" za udeležence. Naredili bomo posebno parkirišče za avtobuse, ki bo od štarta oddaljeno približno 200 metrov, osebni avtomobili pa bodo lahko prišli še bližje prizorišča.

Lani smo pisali, da je bil kros v nekakšni krizi, saj je bilo nastopajočih, ki so pridrveli v cilj, manj kot 600. Bo letošnja številka večja?

Pričakujem, da bomo imeli na štartu med 700 in 800 šolarjev in dijakov, hkrati pa bo potekal še netekmovalni program za vrtčevske otroke in šolarje prve triletke. Zelo veliko smo naredili, da bi prišlo k nam čim več otrok. Povezani smo bili z vsemi slovenskimi osnovnimi šolami. Največ pa smo seveda naredili na lokalnem področju. Stopili smo v stik z osnovno šolo Železniki in vsemi okoliškimi vrtci.

Praviloma so organizatorji Dnevnikovega krosa prireditev organizirali več kot enkrat. Kakšne načrte imate vi?

Z atletsko zvezo oziroma njenim predstavnikom Zdravkom Peterneljem smo se pogovarjali v tej smeri. Naša želja je, da bi bil Dnevnikov kros pri nas dve, tri leta. Toda najprej bo potrebno potegniti črto čez letošnjo prireditev. Vemo, v kako težkem času se nahajamo, zato si močno želimo, da stroški ne bodo previsoki. Seveda pa vse tudi ni odvisno od nas, saj se moramo najprej izkazati kot dobri organizatorji, da bomo v prihodnosti morda še dobili priložnost vnovičnega zaupanja.

Kakšen pa bo spremljevalni program?

Nastopila bo pihalna godba iz Železnikov, svoj program bodo predstavili kinologi, svoje znanje pa bodo pokazala tudi plesna skupina OŠ Železniki. Z atletske zveze so nam zagotovili, da se bodo od atletov udeležili prireditve Brigita Langerholc, Matic Osovnikar, Roman Kejžar in morda tudi Nina Kolarič, svojo udeležbo pa je potrdil tudi minister za šolstvo in šport Igor Lukšič.