"Nobenega dirkanja v F1, če se pravilo ne bo spremenilo. Ferrari jasno nasprotuje novemu pravilu Fie in ne bo registriral nobenega vozila za dirkanje v formuli 1 za leto 2010," so zapisali v uradni izjavi. FIA je pred dnevi predlagala, naj moštva v naslednji sezoni svetovnega prvenstva formule 1 proračun zmanjšajo na 45 milijonov evrov. Za tiste ekipe, ki bi se te omejitve držale, je FIA predvidela določene olajšave pri spoštovanju tehničnih pravilnikov na področju aerodinamike oziroma več svobode pri tolmačenju posameznih členov pravil.

Ferrari je predlogu takoj nasprotoval in napovedal, da bo odločitev skušal preprečiti z vetom, a ni bil uspešen. Omejitev proračun v enem najdražjih športov očitno ne pridejo v poštev. Val ogorčenja od predstavitve ideje se širi dan za dnem. Zamisel FIA podpirajo predvsem manjša moštva, medtem ko tovarniške ekipe, kot je Ferrari, nad takšnim varčevanjem niso preveč navdušene.

V začetku meseca je predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo dejal, da bi t.i. budget capa prinesel "nepravično in morda tudi pristransko“ prvenstvo. Max Mosley, predsednik Fie, je odgovoril, da bi omejitve le zagotovile prihodnost tega športa in vzpodbudile priključitev novih ekip.