Theresa je britanskim medijem razkrila, da se je s Phelpsom spoznala v nočnem baru v Baltimoru, kjer je bila zaposlena. Spoznala naj bi se novembra minulo leto, v času, ko so nastale fotografije, na katerih Phelps kadi marihuano.

23-letni Phelps naj bi bil ob prihodu v nočni bar precej vinjen. Skupaj s prijatelji je izbral tri striptizete, s katerimi so zapustili lokal. „Rekel je, da ima rad nizka dekleta, kar me je presenetilo, glede na to, da je tako visok. V njegovem stanovanju smo pili in se igrali. Dve uri kasneje sem bila že pošteno pijana. Michaela sem vprašala, če je za seks v troje. Odvrnil je, da tega še nikoli ni počel, nato pa izbral mene in še eno dekle. Nato šli v posteljo. Seks je trajal tri ure. Michael bi moral dobiti še eno zlato medaljo za ljubimca na dolge proge,“ je razkrila.

Po prvi strastni noči je Phelps pogosto obiskal Thereso na njenem delovnem mestu. Nekajkrat mesečno sta se sestajala zaradi seksa. Theresa je njuno "zvezo“ nato končala, saj naj bi bil plavalec precej skopušen, poleg tega pa se z njo ni želel kazati v javnosti. Poleg tega je čez nekaj časa ugotovila, da se hkrati dobiva še s petimi ali šestimi drugimi dekleti.

„Michael ni tipičen ameriški fant, s katerim bi se želela kazati v javnosti. Ko je bil z menoj, ni kadil marihuane, vendar je veliko pil in žvečil tobak. Ko je pijan, začne res močno jokati. Tobak žveči kot kak mornar, njegova hiša pa je polna smeti in plastenk, v katere pljuva tobak. Poleg tega je strasten kockar in kvartopirec, na ta način je izgubil že veliko denarja,“ je še dejala.